Marc Jacobs brengt een ode aan Diana Ross met uitbundige kapsels en valse wimpers
©

Marc Jacobs brengt een ode aan Diana Ross met uitbundige kapsels en valse wimpers

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

De Amerikaanse ontwerper Marc Jacobs vierde afgelopen vrijdag de veertigste verjaardag van zijn modemerk. Van het bijzondere defilé in New York, geïnspireerd door de jaren 60, onthouden we op beautygebied de uitbundige Priscillakapsels en valse wimpers.

Marc Jacobs staat erom bekend dat hij beslissingen op het laatste moment neemt, en de beautylooks voor zijn veertigste jubileumshow waren naar verluidt geen uitzondering. Het beautyteam kreeg slechts enkele dagen voor de modeshow een briefing. De eerste aanwijzing bestond uit een foto van het popicoon Diana Ross & The Supremes, met hun indrukwekkende, zwaar getoupeerde bouffants.

Hoewel de looks voor de show niet rechtstreeks werden gekopieerd of letterlijk werden geïnterpreteerd op de R&B-groep, diende het als het startpunt voor het concept van overdreven geproportioneerd haar. Haarstylist Duffy en zijn team werkte onafgebroken 72 uur aan de 108 XXL-pruiken, vervaardigd uit echt menselijk haar.

Launchmetrics Spotlight

/

Een dubbele dosis valse wimpers

De kenmerkende lange wimpers van Diana Ross vormden eveneens een significante bron van inspiratie voor de make-up van de show. De focus lag op de wimpers, en visagiste Diane Kendal bracht een dubbele set valse wimpers aan op de bovenste wimperlijn en één op de onderste. Gedurende de make-up- en haartests voor het defilé, die twee dagen in beslag namen, experimenteerde Kendal met het creëren van overdreven wimpers enkel met behulp van mascara. Hoewel Jacobs de look al indrukwekkend vond, wilde hij hem naar een hoger niveau tillen. Kendal bracht vervolgens nagellak aan op de valse wimpers voor een glanzend en vinyl effect.

Launchmetrics Spotlight

Een ode aan Juicy Couture en Comme des Garçons

Marc Jacobs doopte de collectie ‘Wonder’ en was een speelse mix van Juicy Couture, Balenciaga en Comme des Garçons. Hoewel het kopiëren van andere ontwerpers doorgaans als een misstap wordt beschouwd, zag Jacobs het als een eerbetoon, gedreven door dankbaarheid. Het was een viering van verbeelding, dromen en speelsheid.

Lees ook: Shopping: deze kledingstukken zorgen voor lentekriebels

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Marc Jacobs, Mode.