Luik is mooier dan ooit met Kerstmis
© laura

Luik is mooier dan ooit met Kerstmis

Leestijd: 1 min

De eindejaarsfeesten worden ronduit magisch in dit sprookjesdecor. Luik weet hoe het zijn bezoekers moet verwennen en hen gezellig samen kan laten genieten. Bovendien is Luik dit jaar uitgeroepen tot Europese kersthoofdstad.

Het programma ziet er alvast veelbelovend uit, met veel licht en kippenvelmomenten. Samen genieten is de rode draad, van evenementen en activiteiten, ongeacht leeftijd of interesses. Er is voor elk wat wils.

Kerstmis in de kathedraal, in de Sint-Pauluskathedraal, is een betoverende voorstelling waarin we samen met de Wijzen op zoek gaan naar de ster van de herder. Een dromerige creatie van Luc Petit waarin een rol is weggelegd voor dans, circusacts en magie, op meeslepende muziek (tickets tussen € 9 en € 35, van 26 tot 30 december en van 1 tot 2 januari. Boek je tickets hier).

Zin om de schaatsen aan te binden? Op de kerstijsbaan voor de kathedraal tollen jong en oud in het rond van 1 december tot 6 januari op een piste van 500 m2, beschut tegen weer en wind onder een dak van 1000 m2 (€ 7,50, huur van schaatsen inbegrepen, voor 2 uur). Rondom kun je in een veertigtal chalets terecht voor geschenkjes en lekkers zoals oesters, zalm, escargots, Zwitserse fondue, foie gras, …

/

Het kerstdorp op de place St-Lambert en place du Marché, van 30 november tot 30 december, is aan zijn 32ste editie toe. Het is het grootste en ook het meest typische kerstdorp van België. Een gehucht op zich, met straten, een postkantoor, een sleepiste … En heel veel hebbedingen om te kopen: decoraties, lekkernijen, ambachtelijke creaties.

Voor het tweede jaar op rij organiseert Luik Le Festival des Sapins: 10 wijken aan de rand van de stad krijgen hun eigen kerstboom, 5 meter hoog, met heel wat animatie en eetkraampjes errond. Als Europese hoofdstad 2018 pakt de Stad Luik uit met prachtige feestverlichting in warme kleuren en laat ze niet alleen bij avond maar ook overdag fonkelen in de donkerste periode van het jaar (van 29 november tot 7 januari).

Van 13 december tot 6 januari slaat het 28ste Europees Circusfestival zijn tenten op in het parc d’Avroy.

/

Shoppen hoort er natuurlijk ook bij, in de winkels in het stadscentrum en de buitenwijken. Op zondag 16 en 23 december zijn de handelszaken uitzonderlijk open, en op 6 december is er een nocturne tot 21 u. in de Carré, net als elke donderdag in het historische hart van de stad.

Met operatie ‘Noël Ardent’ (Vurige kerst) komt de sfeer van kerstmis echt tot leven. Tot 24 december kunnen de Luikenaars warme kleren, cadeautjes, speelgoed en voedingswaren schenken voor behoeftigen. Les Restos du Cœur en de teams van Saint-Vincent de Paul la Cordée zorgen dat alles op de juiste plaats terecht komt.
Luik heeft gewoon alles om te plezieren!

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met De stad van Luik.

Commercieel team De artikels van >

Tags: Luik.