Live @ Paris Fashion Week: Backstage beauty’s, part 2
© Laura De Coninck, Marie Claire België

Live @ Paris Fashion Week: Backstage beauty’s, part 2

Door Laura De Coninck
Leestijd: 2 min

De modeweken in Parijs zijn inmiddels achter de rug, en ook onze redactrices Tine en Laura zitten weer achter hun bureau in Brussel. De frontstage avonturen van moderedactrice Tine kon je eerder al lezen op deze site, van Laura heb je nog een tweede backstage avontuur tegoed. Bij deze.

Het is zondag. Om 14 uur word ik voor make-upmerk MAC achter de schermen verwacht op de show van Marimekko in het Deens consulaat. De make-up gaat hier vooral over lichtinval. Met een kleine daglichtspot wordt op het gezicht geschenen om duidelijk te zien waar het licht reflecteert. Zo worden net die plekken – jukbeenderen, voorhoofd, neus en kin – aangezet met een lichte kleurconcealer en naar voor gehaald. Enkel huidtinten komen voor in de make-up, afkomstig van een concealerpalet.

In de show zien we heel veel zwart en wit waarin strepen, bollen en prints elkaar afwisselen. Pruim, dieprood en zacht mosterdgeel, en de vertrouwde Marimekko grote bloemenprints zijn ook van de partij. Na de show heb ik heel even wat tijd voor mezelf en besluit ik de showroom van het kledingmerk Vince the bezoeken, waar ik samen met de andere aanwezige journalisten de heel erg mooie nieuwe collectie in preview mag bekijken. Voor mij alvast van elk twee graag! Was het maar waar…

paris fashion week backstage

Laura De Coninck, Marie Claire België

Daarna nemen de collega’s van maandblad Elle en weekblad Weekend Knack me mee op sleeptouw naar ‘Color’, een show in Palais de Tokyo. Verrassende kleurcombinaties met hier en daar een bonten accent in snits die vrouwelijk met stoer combineren; mooi! Ik werp ondertussen nog snel een blik op de tentoonstelling van Abraham Poicheval, een artiest die de gewoonte lijkt te hebben overal in te kruipen. Zo holt hij rotsen uit… en beren. Waarom ook niet? Ieder zijn hobby.

‘s Anderendaags begin ik de dag met een modeshow van Valli. Het is de eerste show van deze modeweken waar het accent op de lippen ligt. Een uitzondering, want dit seizoen zijn vooral de ogen letterlijk de eyecatchers. Bij Valli dus niet, hier springen de lippen direct in het oog. De bessenkleurige mond moet eruitzien alsof je de kleur snel even met je vingers op je lippen dopte. Het geheim van deze techniek zit hem in een fluffy oogschaduwpenseel waarmee je zacht de lippenstift op je lippen ‘kwast’ voor een airbrusheffect.  Zeker het proberen waard!  Ik ben alvast fan van deze meer natuurlijke kleurwaas op de lippen.

paris fashion week backstage

Laura De Coninck, Marie Claire België

Geen tijd om te mijmeren echter, want de plicht roept: op naar Veronique Branquinho! Inge Grognard zorgt hier voor de make-up en zoals we van haar gewoon zijn, is deze een statement. We zien witte, vlakke en bleke gezichten met enkel onder de ogen een brute, groene streep. Het ziet er een beetje ziekelijk uit, maar wanneer ik het resultaat op de catwalk aanschouw, vormt het een prachtig geheel met de Branquinho outfits.

paris fashion week backstage

Laura De Coninck, Marie Claire België

Op de catwalk zien we vooral de typische winterkleuren: beige, kaki en bruin, gecombineerd met witte panty’s, huidkleurige body’s en schoenen met glitters. Voor een stuk in Marie Claire onderzoeken we het verschil tussen de prêt-à-porter en de haute couture looks – lees er alles over in ons aprilnummer dat vanaf 22 maart in de winkel ligt – dus om me helemaal onder te dompelen in de sfeer brengt senior make-upartiest Ines Borgonjon de Branquinho make-up ook op mijn gezicht aan.

En dan wordt het leuk, want de fotograaf die het resultaat moet vastleggen, is al naar de volgende show vertrokken. Er zit dus niks anders op dan met mijn spookachtige gedaante de stad te doorkruisen. De taxichauffeur is duidelijk meer gewoon, maar wanneer ik tussendoor in een restaurant een soep bestel, zie ik dat er toch wat verschrikt naar me gekeken wordt. Blij dat ik toch snel een ontschminkingsdoekje heb meegegrist om de make-up in de taxi weer van mijn gezicht te halen eens de opdracht volbracht. Met mijn vertrouwde gezicht en enkele mooie ervaringen rijker stap ik een halfuur later op de Thalys richting Brussel. Au revoir Paris. Tot in de herfst, ongetwijfeld.

paris fashion week backstage

Laura De Coninck, Marie Claire België

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Backstage, Beauty, Mac, Make-up, Mode, Paris fashion week, Veronique Branquinho.