L’Heure Bleue van Guerlain krijgt een gelimiteerde editie in International Klein Blauw voor zijn 110de verjaardag
© MCB

L’Heure Bleue van Guerlain krijgt een gelimiteerde editie in International Klein Blauw voor zijn 110de verjaardag

Leestijd: 1 min

Om de 110de verjaardag van het iconische parfum L'Heure Bleue te vieren, heeft Guerlain de handen in elkaar geslagen met de Yves Klein Archives. Het resultaat? Een exclusieve luxe fles, geproduceerd in zeer kleine oplage in de kenmerkende kleur blauw.

/

Volledig bedekt in het International Klein Blue (IKB), de beroemde ultramarijnblauwe tint gecreëerd door de Franse kunstenaar Yves Klein, is de flacon van deze editie van L’Heure Bleue een waar kunstwerk. Klein ontwikkelde de diepe en levendige kleur in 1957 met de hulp van chemici. Samen ontdekten ze een speciaal bindmiddel (toen bekend als Rhodopas, nvdr) dat, wanneer het in zeer kleine hoeveelheden met de pigmenten in poedervorm wordt gemengd, de glans (diepte) van de kleur niet afbreekt.

Yves Klein trad daarmee toe tot de zeer selecte club van schilders wiens naam een kleur is geworden, die de eeuwen heeft doorstaan zonder iets van zijn mystieke uitstraling te verliezen.

Lees ook: Hoe vitamine A smeren de tekenen van veroudering drastisch tegengaat.

Het resultaat van de samenwerking van deze twee iconen is absoluut bijzonder. Elke 1.5 L fles van L’Heure Bleue extract is met de hand beschilderd volgens het originele procédé van Yves Klein. Het met de hand beschilderen van één van deze glazen reuzen, waarbij verschillende lagen verf worden aangebracht, vergt een hele dag werk… Een kunstwerk voorbehouden voor een bevoorrechte enkeling: er zullen 30 genummerde exemplaren beschikbaar zijn, voor een prijs van 15.000 euro.

De geschiedenis van L’Heure Bleue van Guerlain

Het verhaal gaat dat L’Heure Bleue ontstond nadat Jacques Guerlain een wandeling maakte langs de oevers van de Seine op een late namiddag in de zomer van 1912. De parfumeur kwam toen op het idee om dit moment van de dag, wanneer de zon verdwijnt om plaats te maken voor de schemering, in een parfum om te zetten.

De geur L’Heure Bleue van Guerlain is een bloemig oriëntaalse geur met topnoten van anijs, koriander, neroli, bergamot en citroen. Het hart van de geur bestaat uit anjer, orchidee, jasmijn, kruidnagel, neroli, heliotroop, ylang-ylang, Bulgaarse roos, viooltjes en tuberoos. De basis van deze Guerlain geur is iris, sandelhout, muskus, benzoë, vanille, vetiver en tonkaboon.

L’Heure Bleue – Édition Yves Klein by Guerlain, beschikbaar vanaf oktober 2022, meer info op de website van Guerlain. Wie geen 15.000 euro te besteden heeft, kan ook de gewone versie van het parfum aanschaffen voor € 129,50.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Guerlain, Yves klein.