Must-Sea
De windmolens zijn de bekendste landmark van Mykonos. Er staan er veel verspreid over het eiland, maar de meeste zijn geconcentreerd in de hoofdplaats Chora, de naam van Mykonos town. De beroemde “Kato Mili” in Chora (Grieks voor lagere molens), staan in een rij op een heuvel met uitzicht op zee. De windmolens, bedekt met hout en stro, werden in de 16e eeuw door de Venetianen gebouwd om meel te malen en bleven in gebruik tot het begin van de 20e eeuw. Vele zijn opgeknapt en gerestaureerd om te dienen als woningen voor de lokale bevolking en als kluizen voor talrijke erfgoeddocumenten.
Toevluchtsoord voor Bohemiens
Het hoofdgebouw van hotel Belvedere, vroeger bekend als Mansion Stoupa, dateert van 200 jaar geleden. Het doet al 60 jaar dienst als familiehotel. Dit iconische herenhuis weerspiegelde de vrijgevochten jaren zestig, en trekt sinds toen een oneindige stroom kunstenaars en creatieve zielen aan. Het domein is ingesloten door weelderige tuin met overvloedig groen en de kenmerkende roze bougainvillea, het hoofdgebouw eert het traditionele architecturale landschap van Mykonos met een wit interieur dat de elegante frames van de nabijgelegen lokale huizen weerspiegelt.
Fusie naar ons hart
Wie bekend is met de overheerlijke Peruviaanse keuken van Coya in Parijs, moet zeker en vast passeren langs de vestiging in Mykonos. Verwacht je aan de overheerlijke fusion keuken met invloeden uit Peru, Spanje en Japan waar Coya voor bekendstaat. En weet wel: de Pisco Sour smaakt blijkbaar nòg beter op een prachtig vakantie-eiland dan op de Rive Gauche.
Het mooiste uitzicht
Hotel Rocabella ligt net buiten de haven van Chora met een spectaculair uitzicht op zee om de ganse dag door van te genieten. Al zit het leuke terras vol mooie mensen hier vast ook voor iets tussen. Rust uit bij het zwembad met een margarita cocktail en trakteer jezelf op een massage in de deluxe spa. Schuif ’s avonds aan tafel om te genieten van de heerlijke gerechten in restaurant Reeza, alles wordt hier bereid met verse Griekse streekproducten. Favoriet zijn de beef carpaccio met truffel en een bordje van zalmtartaar op een bedje van quinoa. Gevolgd door de Shrimps Kritharoto, een gerecht met orzo pasta, gegrilde garnalen en verse kruiden.
Lees ook: Binnenkijken bij de meest iconische hotels ter wereld: welkom bij Marbella Club