Laserontharing: 5 dingen die je moet weten vooraf
© Unsplash & Shutterstock

Laserontharing: 5 dingen die je moet weten vooraf

Leestijd: 2 min

Niet alleen zorgen plastic scheermesjes voor bergen zwerfvuil, het scheren van je benen en andere lichaamsdelen is een tijdrovende en inefficiënte ontharingsmethode. Ben je stilaan beu gewaxt, geharst of geëpileerd en toe aan iets nieuws, iets... permanent? Wij gingen ten rade bij laserontharingscentrum Epilia, met al onze prangende vragen over deze ontharingstechniek.

/

Laserontharing vs IPL

Laserontharing en IPL-ontharing worden vaak met elkaar verward. Toch zijn het twee heel verschillende ontharingsmethodes, zowel op vlak van veiligheid als doeltreffendheid.

Bij IPL (lichtflitsen) is het licht veel minder sterk dan bij laser, waardoor de haarzakjes enkel verzwakt worden en het resultaat dus slechts tijdelijk is.

De laser zendt daarentegen een krachtige meer selectieve energiestraal uit die het haarzakje volledig vernietigt. Hierdoor is de behandeling dan ook echt permanent.

In tegenstelling tot IPL-technologie is permanente laserontharing risicovrij en doeltreffend indien de behandeling wordt uitgevoerd door een professioneel, gespecialiseerd team.

/

De juiste voorbereiding

Thank god, je hoeft je lichaamshaar geen maanden bij te houden opdat de laser doeltreffend zou zijn. Sterk nog, de haartjes in de behandelde zone moeten 24 tot 48 uur voor de sessie geschoren worden (behalve bij de bovenlip).

Opgelet met zon, zonnebank of zelfbruiners. Tot 4 weken voor de behandeling worden deze ten sterkste afgeraden. Verder mogen de haartjes in kwestie niet ontkleurd of geëpileerd worden (wax, elektrische epilatie, pincet, ontharingscrème) gedurende 4 weken voor de behandeling.

De huid moet vrij zijn van cosmetische producten, geen deo dus. En tot slot draag je best geen nieuwe, ongewassen kleding, als deze in contact komt met het behandelde gebied.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par EPILIA (@centre_epilia) le

Lees ook: Health is wealth: 5 natuurlijke deodorants als alternatief. 

/

Het prijskaartje

Vergelijkende studies toonden aan dat permanente laserontharing op lange termijn minder duur is dan conventionele maandelijkse ontharingssessies. Want tel de uitgespaarde harsbeurten en scheermesjes maar eens op… Laserontharing wordt beschouwd als een investering die op lange termijn winstgevend wordt. Bovendien geniet je achteraf vaak van meer zelfvertrouwen, meer comfort en ook niet onbelangrijk: een stevige tijdswinst. Onbetaalbaar!

Bij Epilia is de eerste informatieve consult gratis. Daarna hangt de prijs af van de gewenste zone. Voor oksels betaal je 55 euro per sessie, idem voor de klassieke bikinilijn. Wie volledige benen wenst te ontharen betaalt 380 euro per sessie.

/

De pijngrens

Alle horrorverhalen ten spijt, laserontharing is lang niet zo pijnlijk als men doet uitschijnen. Vaak wordt waxen zelfs als pijnlijker ervaren.

via GIPHY

Afhankelijk van de behandelde gebieden en de gevoeligheid van elke persoon kan permanente laserontharing licht onaangenaam aanvoelen. De behandeling is over het algemeen goed te verdragen. Het gevoel is vergelijkbaar met het schieten van een elastiekje tegen de huid.

/

Het resultaat?

Ben je dan echt verlost van élk minuscule haartje? Dat kan geen enkele ontharingsmethode beloven. Laser mag dan wel de meest efficiënte van alle methodes zijn, het kan wel eens zijn dat er één dapper haartje blijft volharden. Maar je kan ervan uitgaan dat het merendeel voorgoed wegblijft en dat de resterende haartjes dunner en fijner (zoals donshaartjes) zijn.

Weet ook dat laserontharing het ontstaan van nieuwe haarzakjes als gevolg van hormonale veranderingen (zwangerschap, menopauze, hormonale onbalans) niet kan voorkomen. In dit geval plan je best bijwerksessies.

Laser, iets voor jou? Epilia heeft maar liefst 11 centra in België.

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Beauty, Epilatie, Laser, Ontharing, Verzorging.