Knokke: topchefs, toptafels, topgerechten
© Nicol' Andrea

Knokke: topchefs, toptafels, topgerechten

Door Linda Heynderickx
Leestijd: 2 min

Knokke is zonder twijfel dé plek waar naast luxe en m'as-tu-vu ook plaats is voor lekker eten en genieten. Ga jij er binnenkort naartoe en wil je je smaakpapillen eens goed in de watten leggen? Dan zijn deze toprestaurants zeker iets voor jou!

Le Coup Vert By Souvereyns

Recht tegenover het Dominicanerkerkje en grenzend aan de chique Knokse cottagewijk ligt het kleine maar bijzonder fijne restaurant van Christian Souvereyns. De zoon van de vermaarde chef Roger Souvereyns (Scholteshof) serveert er een innovatieve keuken met een mix van zowel oosterse, Franse als Italiaanse toetsen. Smaakbommetjes, stuk voor stuk.

Je luncht of dineert hier in een inspirerend kader (lees: interieur- en kookboeken all over the place). Warme belichting en houten banken zorgen voor een cosy sfeertje. Bij mooi weer is het genieten van een hapje en een drankje op het terras. A place to see and to be seen!

Le Coup Vert by Souvereyns, Sparrendreef 92, 050/62.70.14, www.facebook.com/lecoupvert.

/

Boo Raan

Thais, les één. Boo Raan betekent ‘volgens de traditie’. Het is die eetcultuur die chef Dokkoon in zijn restaurant neerzet. Hij laat je kennismaken met de smaken van zijn land. Het noorden, waar de smaken zich vertalen door het gebruik van komijn, kaneel, steranijs en sechuanpeper. Het zuiden, waar pikante curryschotels troef zijn. En centraal Thailand, waar Tom yam en Tom ka kaï soepen gretig gedronken worden.

Chef Dokkoons roots liggen echter in het noordoosten met zijn typische ‘Isaan’-gerechten. Eenvoudige, spicy schotels met kleefrijst, gehakte bereidingen en papaja, vergezeld van heerlijke dipsauzen. Geniet van deze specialiteiten ‘à la Boo Raan’ en eet ze traditiegetrouw… met lepel en vork dus!

Boo Raan, Edward Verheyestraat 17, 0476/30.30.48, www.booraan.be.

/
El Fuego

Spaanse furie aan de Noordzee, een kolfje naar de hand van chef Ramirez en zijn Zuid-Amerikaans team. De chef stond 10 jaar in een toprestaurant in Barcelona, dus qua ervaring en smakenkennis zit het wel snor. Verder is het aan de dagverse producten en de houtskooloven/grill voor de finishing touch.

Wat komt er zoal op tafel? Gegrilde babykreeft met tomatentartaar en avocado, calamares op houtskool met look en peterseliedressing, een tapasarrangement en een verfijnde paellaschotel met zeevruchten. Kiezen wordt moeilijk, zoveel is duidelijk. Vergeet ook niet even de wijnkaart te overlopen. Het restaurant biedt namelijk een mooi assortiment aan Spaanse, biologische wijnen, die ook per kist te koop zijn.

A post shared by Domi (@dominiquebalzani) on

El Fuego, Canadasquare 20, 050/78.83.08.

/

Livingroom102

Even buiten Knokke, aan de grenspaal met Nederland, staat de gezellige brasserie/resto Livingroom102. Een voormalig douanekantoor werd omgetoverd tot salon, bar en bistro. Chef Maxime Osten serveert er graag een Torhouts hoevekipje en rundertartaar, maar helemaal feest wordt het aan de beefbar.

Dat gaat zo: je vraagt naar de beefbar, daar kies je een sausje, vervolgens een portie uit de Special Beef Selection en geeft bakwijze en gewicht door. Daarna is het even wachten. Na het bakken moet het vlees een kwartiertje rusten (afhankelijk van de dikte), en dan… verse frietjes, een frisse salade, een pittig sausje en de perfecte beef. Aanvallen!

What the chefs eat today: Pork chop “Blackwell”

A post shared by Maxime Osten (@maxime.osten) on

Livingroom102, Sluisstraat 102, Westkapelle-Knokke, enkel op reservatie, 050/62.41.22, www.livingroom102.be

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Food, Hotspots, Knokke.