Kappers nog steeds gesloten: zo pak je zelf je coupe corona aan
© Imaxtree

Kappers nog steeds gesloten: zo pak je zelf je coupe corona aan

Door Kim De Craene
Leestijd: 2 min

De kappers blijven helaas nog even dicht, dus moeten we thuis zelf aan de slag met onze quarantaine-uitgroei of warrige coronacoupe. Maar wel met deze verf- en verzorgingstips in het achterhoofd.

/

Een eerste tip: ga niet voor een drastische nieuwe coupe, hou het bij een opfrisbeurt en het knippen van de punten. Knip niet met een huis-, tuin- en keukenschaar: die zijn te bot en kunnen de puntjes beschadigen. Schaf een kapperschaar aan. Hoe scherper je schaar, hoe meer controle je hebt.

Knip nooit grote stukken haar in één keer af en doe het beetje per beetje. Knip je haar niet te kort als je je haar voor het eerst knipt. Als het mis gaat, kun je het nadien niet meer laten herstellen door professionele kappers. Knip altijd op handdoekdroog haar. Zo zie je beter hoe het kapsel valt en waar de weerborstels zitten. En kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Lees ook: Waarom de verkoop van parfums de hoogte inschoot tijdens de lockdown.

De bekende Britse kapper George Northwood maakte eerder een tutorial waarin hij aan it-girl Alexa Chung uitlegt hoe ze haar puntjes zelf kan knippen. Belangrijk om te onthouden is dat je niet horizontaal moet knippen, maar net verticaal. Bekijk de video hieronder:

/

Zelf je haar kleuren

Thuis kleuren? Heel wat kappers hebben een click & collect-systeem, waarbij ze helpen de kleur te bepalen en tips delen hoe je thuis aan de slag gaat. Nummer één haarkleurregel: volg altijd de aanwijzingen op de verpakking.

Verzamel voor je aan de slag gaat alle benodigdheden om je badkamer om te toveren tot een privésalon. Een kommetje, een kam, een viertal haarklemmen, een spiegel en een oude handdoek. Trek voor de zekerheid ook niet je nieuwste outfit aan. Draag een hemd met knopen of rits om het in de douche springen voor het afspoelen makkelijk te maken.

Lees ook: Simpele beautytrends om thuis uit te proberen.

Een tip voor vrouwen met lang of dik haar: koop twee verpakkingen haarkleuring zodat je zeker weet dat je genoeg in huis hebt. Voor kort haar of een bob is een pakje genoeg.

Start met droog haar. Het is niet nodig om het haar te wassen juist voor het kleuren. Het haar moet vrij zijn van stylingproducten omdat die een laagje rond je haar leggen en de kleur blokkeren.Vet de randen van je gezicht, je oren en je nek in met vaseline zodat de verf niet in de huid trekt.

Als je grijze haren wil dekken, begin je best daar waar je de meeste grijze haren hebt. Hierdoor krijgt dit gedeelte een langere inwerktijd. Voor een zo natuurlijk mogelijk effect kies je een kleur die dicht bij jouw eigen haarkleur ligt. Pro’s raden een kleur aan die maximaal drie tinten van je haarkleur verschilt.

Lees ook: De beauty- en badkamergeheimen van Julie Geilenkirchen.

Als je geen haast hebt, stel een knip- en/of verfbeurt dan uit tot een kappersbezoek weer geoorloofd is. Maar geef je lokken intussen extra verzorging met de beste maskers, aangepaste serums en high-tech tools.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Corona, Kapsel.