Jake Gyllenhaal schittert in nieuwe Calvin Klein campagne
© Youtube.com/CalvinKlein

Jake Gyllenhaal schittert in nieuwe Calvin Klein campagne

Door Yasa Allameh & Laurence Van Liedekerke
Leestijd: 1 min

Calvin Klein heeft weer een prachtige zwart-witcampagne op de wereld losgelaten. Familie is het codewoord, liefde, voor eeuwig. En niemand minder dan Jake Gyllenhaal kruipt voor de gelegenheid in de vaderrol. Smelt.

Zwart-witvideo’s en Calvin Klein, ze gaan inmiddels zowat hand in hand. Nieuw aan de net op YouTube geloste campagne voor Eternity is wel dat dit keer niet een model, maar wel een familie centraal staat. De vader is niemand minder dan Jake Gyllenhaal, de moeder is model Liya Kebede. Dat daar een superschattig kindje bij hoort, behoeft weinig uitleg. Het gedicht dat je hoort, is I Carry Your Heart With Me van de beroemde Amerikaanse dichter E.E. Cummings.

Het eerste dat opvalt bij het bekijken van de campagnevideo is dat zij zwart is en hij blank. Op zich geen verrassend gegeven in het dagelijks leven, maar in reclameland is het verre van gangbaar. Ook het feit dat beide ouders nooit samen in een beeld te zien zijn, zet de deur open voor diverse interpretaties. Zijn ze nog samen of leven ze apart? Zijn ze verliefd, verloofd, getrouwd of gescheiden?

Eén ding is zeker: met een ogenschijnlijk simpele video zegt Calvin Klein nee aan de rassenhaat die Amerika momenteel al te vaak verdeelt en wordt tevens de boodschap meegegeven dat families vandaag de dag zijn wat jij ervan maakt. Vergeet stereotypes, liefde is wat telt.

Petje af voor Raf Simons, creatief directeur bij Calvin Klein, en Cary Fukunaga, die de video regisseerde. Het geeft zin om er telkens opnieuw naar te kijken. Je zou bijna vergeten dat het eigenlijk om een parfumreclame gaat. Kijk mee en geniet.

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Calvin Klein, Eternity, Jake Gyllenhaal, Liya Kebede.