In gesprek met de nieuwe gezichten van Jean Paul Gaultiers iconische parfums
© Jean Paul Gaultier

In gesprek met de nieuwe gezichten van Jean Paul Gaultiers iconische parfums

Door Enya Torrez
Leestijd: 3 min

Na 4 jaar vond de Franse modeontwerper Jean Paul Gaultier het tijd voor twee nieuwe muzes van zijn hero geuren, Classique en Le Male. Hij koos voor Hailey Clauson en Mitchell Slaggert. Marie Claire mocht exclusief enkele vragen stellen aan het duo.

/

Hailey Clauson

Jean Paul Gaultier

Hoe ben je als model begonnen? Wat vind je zo leuk aan modellenwerk en acteren?

“Ik ben in de industrie gerold toen ik nog maar 13 jaar oud was. Het was een droom van mij om in mode te werken. Ik ging naar een open call van een modellenbureau en zij besloten mij aan te nemen on the spot.”

Hoe en wanneer draag jij jouw parfum?

“Ik draag het graag op mijn polsen en borstkas. Ik breng het meestal aan net voordat ik buiten ga.”

Wat is je favoriete beauty look?

“Ik hou altijd wel van een groot sexy kapsel en een 90s geïnspireerde supermodellen look.”

Welke sterke herinnering heb je nog over het filmen van de campagne?

“Gekleed worden in het korset was een heel bijzonder moment voor mij. Het was op maat gemaakt en het zat als gegoten.

Dit was een van de spannendste opdrachten die ik al tijdens mijn carrière gedaan heb. Alles, van de prachtige locatie tot de gigantische filmset. Het voelde alsof we een echte film aan het maken waren. Ik vond de hele crew geweldig, we hadden zoveel plezier samen! Een dag na het filmen, leerde een van de modellen Salomon, die een professionele danser is, iedereen de salsa aan in de haar- en make-upkamer. Dat was zo’n leuk en grappig moment, ik herinner mij nog dat we maar niet konden stoppen met lachen.”

Kende jij Mitchell hiervoor al? Hoe was het om met hem samen te werken?

“Neen, ik kende Mitchell Slaggert nog niet voor het filmen van de campagne. Hij was heel professioneel en geweldig om mee samen te werken! Hij is een fijne man.”

Hoe voel dat om het nieuwe gezicht van de Jean Paul Gaultier geuren te zijn?

“Het is een eer om het nieuwe gezicht te zijn. Ik herinner mij nog dat ik als klein meisje de campagnebeelden zag en droomde daar ooit ook te mogen staan. Ik heb veel geluk gehad!”

/

Mitchell Slaggert

Jean Paul Gaultier

Hoe ben je als model begonnen? Wat vind je zo leuk aan modellenwerk en acteren?

“Ik werd gescout door Daniel Peddle in Wilmington NC. Eerst was ik een beetje afwachtend in het aannemen van zijn aanbod, uiteindelijk vertrok ik na die dag toch voor twee weken naar NYC. De kans krijgen om een rol of personage te spelen en hieraan een speciale Slaggert twist toe te voegen, deel te mogen uitmaken bij het creëeren van een verhaal, en dit vervolgens tot leven te zien komen is verslavend.”

Heb je een levensmotto?

“Je kan alles doen waar je jouw gedacht op zet, laat je alleen niet tegenhouden door je eigen gedachten. Hiermee bedoel ik dat wanneer het zwaar wordt, je niet naar dat stemmetje in je hoofd moet luisteren dat zegt om op te geven. Wees altijd een stap voor op de andere. Blijf jezelf uitdagen om beter te worden.”

Wat is volgens jou het beste compliment dat een man kan krijgen?

“Het beste compliment… Oef dat is een moeilijke! Hmmm, wellicht als iemand zegt dat hij of zij trots is op jou. Dat is het beste compliment dat je kan krijgen.”

Wat vind jij het leukste aan internationaal ambassadeur zijn voor de parfums van Jean Paul Gaultier?

“Weer zo’n moeilijke vraag. Eerlijk gezegd is het een droom die uitkomt! De kans krijgen om een merk te vertegenwoordigen dat dezelfde esthetiek deelt waar ik vertrouwd mee ben, aangezien ik een Zuiderse familie van militairen kom.

Het was ook bijzonder fijn om al deze fenomenale mensen te ontmoeten die voor het merk werken. Die een andere achtergrond hebben, uit een ander land komen. Daar ben ik altijd door geïntrigeerd. Ik hou ervan om nieuwe mensen te ontmoeten.

Ook het reizen is natuurlijk geweldig. Al de kennis en ervaringen die ik kan opdoen. Het privilege om te mogen ontdekken. De kans om nieuwe culturen op te nemen, andere soorten eten te proeven, en nieuwe dingen te zien.”

Kende jij Hailey al hiervoor? Hoe was het om met haar samen te werken?

Ik had Hailey Clauson nog nooit ontmoet. Ze is een heel oprecht en vriendelijk persoon. Altijd beleefd en praat met een lach op haar gezicht. Ze was echt geweldig. Jean Paul Gaultier kon geen betere vrouw kiezen om zijn geuren te laten vertegenwoordigen.

Welke herinneringen heb jij over deze ervaring?

Waar moet ik beginnen? De hele reis was memorabel! De prachtige locatie, de geweldige mensen die eraan meewerkten, de nieuwe vriendschappen die daaruit voortkwamen, de gesprekken met de locals,… Het was allemaal een grote droom die uitkwam. Een bepaalde herinnering over de nacht toen we klaar waren met filmen, ga ik zeker nooit vergeten. Iedereen was euforisch, blij dat de job goed verlopen was, de vroege ochtenden die uitdraaiden op late nachten hadden hun vruchten afgeworpen! Om te vieren hebben we toen Split, Kroatië verkend met de hele crew die avond. Het was een nacht gevuld met uitbundig gelach.”

Bekijk de campagne met Hailey Clauson en Mitchell Slaggert hieronder even zelf:

Lees meer Marie Claire op: Marion Cotillard straalt in de nieuwe Chanel N°5-campagne: 15 weetjes over het iconische parfum, Gucci gebruikt Belgische muziek in nieuwe campagne en Dior zet sterke vrouwen in de kijker met ‘Chin Up’-campagne.