Dries Van Noten FW21/22: ingetogen glamour, zoals alleen hij dat kan
© Dries Van Noten

Dries Van Noten FW21/22: ingetogen glamour, zoals alleen hij dat kan

Leestijd: 1 min

What will Dries do? Het is elke keer tijdens Paris Fashion Week een van onze belangrijkste 'bekommernissen'. Vandaag toonde Dries Van Noten een wintercollectie waarin hij ingetogenheid en glamour op de meest gesofisticeerde wijze combineerde. Zoals alleen hij dat kan. 

/

Dat Dries Van Noten geen modeshow nodig heeft om te overtuigen, kon je hier al lezen. Net zoals vorig seizoen, stelde hij zijn collectie voor de herfst- en winter van 2021/2022 voor aan de hand van een video. Deze keer schakelde hij de hulp in van modellen én dansers. Onder andere Anne Teresa De Keersmaeker (choreograaf Rosas), Siri Larbi Cherkaoui (choreograaf Opera Ballet Vlaanderen) en Wim Vandekeybus (choreograaf Ultima Vez) dansen in de creaties van Dries op het nummer ‘Angel’ van Massive Attack.

Dries Van Noten en dans, het is een combinatie die lijkt te werken. Hij ontwierp eerder kleding voor een voorstelling van Anne Teresa De Keersmaeker en voor de dansers van het New York City Ballet. De wisselwerking tussen dans en mode vindt hij logisch. “Als ontwerper moet je sowieso met de beweging van het lichaam rekening houden. Door met een choreograaf samen te werken, word je daar extra mee geconfronteerd. En ga je het kledingstuk nog beter begrijpen.”

/

Dries Van Noten FW21/22

Zoals eerder gezegd was de collectie voor Dries zijn doen redelijk ingetogen, al voegde hij exact de juiste elementen toe om het spannend te maken. Enerzijds zagen we (prachtig!) gesneden kostuums in een dikke wollen stof, zowel in het donkergrijs als zwart. Soepel vallende hemden, bermudeshorts, oversized trenchcoats en mantels en jeansrokken tot aan de knie en grond. Heel af en toe stuks met prints op, maar meestal was de hoofdrol weggelegd voor de rijke, kwalitatieve materialen.

Naast deze soberheid droomt Dries Van Noten van een herfst en winterseizoen zonder corona. Vol feesten, drinken en – je raadt het al – dans. Dat uitte zich in satijn, pailletten, nepbont en hooggehakte laarzen. Het schoeisel uitgevoerd in zilver en felblauw, de glitters en franjes veelal in dieprood. Feestelijk, maar altijd klassevol. Verder viel een print van rode rozen op, zowel in jurken, truien als schoenen.

Vond je dit interessant? Lees dan ook: Deze Belgische modellen liepen mee in het FW21/22 defilé van Valentino. Max Mara brengt een ode aan de selfmade vrouw voor FW21/22. Deze stylingtrucs onthouden we van de FW21/22 Prada show.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Dries Van Noten, Fw21/22.