How to: de platte beach waves van Kendall Jenner
© instagram.com/kendalljenner

How to: de platte beach waves van Kendall Jenner

Leestijd: 1 min

We moeten toegeven, we staan gewoonlijk niet als eerste in de rij om de stijl van de Kardashian-Jennerclan te kopiëren. Maar ere wie ere toekomt: we kunnen Kendall Jenner nooit op een bad hair day betrappen en houden van haar platte beach waves.

De ronde, volumineuze krullen en de nonchalante beach waves van 2016 maken dit jaar plaats voor een meer ingetogen en verfijnde variant. Plat, gegolfd haar lijkt een contradictio in terminis, maar het verschil met de eerder genoemde kapsels zit ‘m in de details. Kendall’s haar is draagbaarder en minder formeel dan de volle krullen die je bijvoorbeeld met een krultang creëert. De textuur doet denken aan beach waves, maar zonder het nonchalante pluishaar dat de kop opsteekt bij luchtgedroogd haar en het gebruik van zeezoutspray.

burger please

Een foto die is geplaatst door Kendall (@kendalljenner) op

Hoe maak je de platte waves? Het is verrassend simpel. Start met droge, schone haren en gebruik een volumespray. Dan ga je aan de slag met de steiltang. Scheid je haar in dunne lokken. Duw je lok omhoog, waardoor je een bocht in het haar creëert. Fixeer de bocht met een paar knijpjes met de steiltang. Herhaal dit lager op dezelfde lok als de lengte van je haar het toestaat.

Zoals je kan zien in de foto’s laat Kendall haar punten recht. Dat detail is wat het kapsel nonchalant en vooral eigentijds maakt, dus heb je van nature steil haar? Laat de onderste 10 centimeter onbehandeld. Golvende lokken of krullen? Steil de punten om hetzelfde resultaat te verkrijgen.

Werk af met een luchtige haarspray met hoogstens medium hold. Dit kapsel is op z’n best wanneer het wat uitgezakt zit!

after

Een foto die is geplaatst door Kendall (@kendalljenner) op

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Beach waves, Haar, How to, Kapsel, Kendall Jenner, Platte waves, Tutorial.