Hotspots: 6 plaatsen in Brussel om te genieten van heerlijke koffie
© Unsplash

Hotspots: 6 plaatsen in Brussel om te genieten van heerlijke koffie

Door Yasa Allameh  & Lieselot Luykx
Leestijd: 3 min

Koffie in Brussel ...  Je drinkt het wanneer je wakker wordt, bij de eerste vermoeidheid of gewoon voor de lol. Maar waar vind je de beste koffie? We ontdekten zes plaatsen waar je kunt ontsnappen in een paradijs vol cafeïne. Laat u door onze selectie overweldigen.

/

Café Capitale

Dit kleine café in het centrum van Brussel biedt een verscheidenheid aan verschillende koffiesmaken. De oorsprong verandert volgens de selecties van François Lafontaine, koffiemanager, die zijn eigen koffie brandt. Hier kunt u kiezen tussen chemex, V60 of aeropress, een fijn bereide filterkoffie.

Café Capital, 45 rue du Midi, 1000 Brussel. Open van 8u tot 20u.

/

Parlor Coffee

Op een steenworp van het Stefaniaplein vinden we deze bescheiden koffiebar. Begrijp het niet verkeerd, de plaats is ruim. We komen in een vredige en ontspannen sfeer. Achter de kassa wordt u verwelkomd door het echtpaar, hij is Belgisch en zij is Japans, de perfecte combinatie voor verrassende creaties. Naast hun koffie, die ze zelf roosteren, bereiden ze al hun gebak ook zelf. In het weekend kunt u genieten van een brunch met vrienden en van verse lokale producten. Neem u tijd, alles is delicieus!

Parlor Coffee, 203 Chaussée de Charleroi, 1060 Sint-Gillis. Gesloten op maandag.

/

OR Espresso Bar

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

😍 Quick latte art picture during rush hour 🚀 swipe left to be part of the action @orcoffeebarbrusseletterbeek

Een bericht gedeeld door ORCOFFEE (@orcoffee) op

Het verhaal van deze koffiebar is vertederend, het begint bij een koppel met een passie voor koffie die ze willen delen met anderen. Tom en Katrien gaven zo Belgen de middelen om te ontdekken wat echte koffie is; koffie dat met liefde geroosterd is. Na een rondleiding in Azië opent het stel hun eerste koffiebar in Aalst. Vandaag zijn er twee in Brussel. Voel je vrij om te ontsnappen in dit universum waar de liefde voor koffie heerst. En als je in Gent bent, aarzel dan ook niet om het een bezoekje te brengen!

OR Espresso Bar, 9 rue Auguste Orts, 1000 Brussel. Gesloten op zondag. OR Espresso Bar, 13 Jordaanplein, 1040 Etterbeek.

/

Belga & co

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Brazil Baby 🇧🇷 #naturalprocess #espresso #brazil

Een bericht gedeeld door Belga & Co • Simple Pleasures (@belgacoffee) op

Als je door de Baljuwstraat loopt, aarzel dan niet om te stoppen voor een kleine (of langere) koffiepauze. De plaats is gezellig, met een grote bibliotheek omringd door decoraties en accessoires van onbewerkt hout. Het hout is de meester van de plaats, er is zelfs een vuur op het terras. 

Belga & Co, Baljuwstraat 7, 1000 Brussel.

/

My Little Cup

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

5 years ago I started there and during the next 2 days I have the chance to work again here:) 😀#coffeeshop #bruxelles #montreal #london

Een bericht gedeeld door My Little Cup – Montreal Café (@mylittlecupcoffee) op

Deze ‘My Little Cup’ die is opgestart door koffieliefhebbers, is een genot voor degenen die graag ontspannen met een goede kop koffie. De koffie is heel goed bedacht en met eenvoudige decoratie … Het ligt op een paar straten van de Wetstraat, midden in het centrum van Brussel. Als het niet onderweg is, is een omweg zeker de moeite om hun smaken te ontdekken!

My Little Cup, Wetstraat 53, 1000 Brussel.

/

Apex

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

You’re gorgeous like an oat cappuccino. Treat yourself. ☕️💋#liftyourspirit #apexcoffee #1030theplacetobe @oatly @oatlybarista

Een bericht gedeeld door Apex Coffee Distributors (@apexcoffee) op

Dit kleine café, minder bekend bij amateurs, bevindt zich in Schaarbeek, niet ver van de Sint-Marie kerk. De plaats is bescheiden, maar zodra je de deur open doet word je overweldigd door de heerlijke geur van koffie! Hier nemen de eigenaren koffie als iets serieus en dat voel je wanneer ze de koffie serveren. Als je op zoek bent naar een rustigere plek waar ze niet zuinig zijn met de kwaliteit van hun koffie, is dit het adres waar je naar op zoek bent! Groot pluspunt: Apex biedt een abonnement om uw heerlijke koffie rechtstreeks bij u thuis of op kantoor te ontvangen.

Apex, 40 rue des Palais, 1030 Schaerbeek.

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook: ‘dit zijn de leukste adresjes in Kortrijk voor koffie en meer

 

 

 

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Brussel, Hotspots, Koffiebar.