Hotspot: Delbôve in Antwerpen
© Delbôve in Antwerpen

Hotspot: Delbôve in Antwerpen

Leestijd: 1 min

Beautyfanaten, opgelet! Na Aveda en Bobbi Brown opende nu ook het Brusselse skincaremerk Delbôve een boetiek in de Wilde Zee waar je een portie magische smeersels kan inslaan.

Schermafbeelding 2016-04-20 om 16.37.54

Voor wie het Belgische merk Delbôve nog niet mocht kennen: een kleine spoedcursus.

Kapper Roger Delbôve en zijn vrouw Marion starten in 1962 met een skincarelijn. Hij heeft zich jarenlang verdiept in de huid en is een van de beste schoonheidsspecialisten van zijn tijd, zij heeft voor Helena Rubinstein gewerkt. Hun skincare is geïnspireerd op homeostase, de idee dat elk levend organisme in staat is zichzelf in evenwicht te houden. De filosofie van mevrouw Delbôve: een gezonde huid
is een huid die in evenwicht is. Skincare mag haar dus niet aanvallen – vandaar dat het merk geen schuimende producten en zeep heeft – maar moet haar opnieuw in evenwicht brengen en in evenwicht houden.

eau et creme hd

In 1965 komt de Crème Sorcière uit, later volgen maskers, serums, gezichtscrèmes en lichaamsverzorging. Intussen zijn er 21 producten op basis van natuurlijke ingrediënten die je kan mixen en matchen zodat ze perfect inspelen op de behoeften van je huid. Alles wordt in België geformuleerd én geproduceerd.

Delbôve in Antwerpen

Gina en Sybille d’Ansembourg bliezen het merk een paar jaar geleden opnieuw leven in en openden in 2011 de Boutique Sorcière in Elsene. En nu is er dus de winkel in Antwerpen. Je krijgt er advies op maat, maar één ding kunnen we al voorspellen: je begint steevast met het Rituel Sorcière waarbij je de Crème Sorcière mengt met de Eau Sorcière om je huid te reinigen en in balans te brengen.

Je vindt Delbôve in de Korte Gasthuisstraat 41 in Antwerpen. 

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Antwerpen, Beauty, Belgische beauty, Delbôve, Shoppen, Skincare, Wilde Zee.