Hoe knip je zelf een fringe?
© Getty Images

Hoe knip je zelf een fringe?

Door Aurélie Boffé
Leestijd: 3 min

Heb je zin om van coupe te veranderen deze zomer, maar wil je geen fortuin uitgeven aan een kapper? Of ben je gewoon een fervente doe-het-zelver? Knip je haar dan lekker thuis! Wat dacht je van een fringe? It never goes out of style...

To cut or not to cut?

Eerst en vooral moet je rekening houden met een paar factoren:

  • Wat voor soort haar heb je? Er bestaan verschillende fringes voor verschillende haartypes. Zoek op voorhand op wat je op je voorhoofd wil zien verschijnen.
  • Een fringe vereist constante styling en onderhoud. Als je dik en golvend haar hebt, zal je veel werk hebben om hem steeds op zijn plaats te houden. Je zal er waarschijnlijk regelmatig met een haardroger of stijltang door moeten, wat natuurlijk niet heel gezond is voor je haar.
  • Je zal je fringe geregeld moeten bijknippen om er niet slordig uit te zien. Weg met die gespleten puntjes!
  • Heb je huidproblemen of een gewoonweg een vettige huid? Dan is dit kapsel misschien niet voor jou weggelegd. Door constante bedekking van je voorhoofd zou dit kunnen zorgen voor dermatologische catastrofes.
  • Hou in het achterhoofd dat een fringe niet op één maand uitgroeit. Als je hem beu bent, kan het even duren voordat je haar weer een normale lengte heeft bereikt.

Ziezo, you’ve been warned. Als jij niet afgeschrikt kan worden of als een fringe echt iets voor jou is, lees dan zeker verder!

Om je haar zo gezond mogelijk te houden, lees ook: De 7 hoofdzonden die je moet vermijden voor gezond haar

 

Knippen in 6 stappen

 

Stap 1: Maak een scheiding in je haar en vorm een driehoek. 

Neem een dunne kam en plaats hem een paar centimeter boven je haarlijn, in het midden van je hoofd. Trek langs beide kanten een diagonale lijn van het midden van je hoofd naar het uiteinde van je wenkbrauwen. Scheid dit deel van de rest door het naar voren te kammen en je overige haar vanachter vast te binden met een rekker.

 

Stap 2: Maak je haar vochtig

Het is handiger als je haar vochtig is om te zien of je wel recht aan het knippen bent, en bovendien zal het minder snel uit je handen glippen. Hou er wel rekening mee dat wanneer je haar droog is, het iets korter zal worden. Knip dus niet te veel in één keer! Je kan je toekomstige froufrou ook met een stijltang gladmaken, dan is het resultaat iets accurater, maar het knippen is dan ook veel moeilijker. De veiligere optie is dus je haar vochtig maken met een spray gevuld met water.

 

Stap 3: Bepaal de lengte en de vorm

Wil je dat je haar tot net boven je wenkbrauwen komt, of wil je een gordijn voor je ogen? Doe eerst wat opzoekingswerk om te zien welke fringe het best bij jouw gezicht past.

Stap 4: Knip

Nu begint het echte werk. Neem je haar vast tussen je wijsvinger en je middelvinger en knip zo recht mogelijk een paar centimeters af, ongeveer tot aan je neus. Knip geleidelijk aan korter, zodat je niet per ongeluk te veel afknipt. Tip voor beginners: Plak een reepje tape over je haar en knip moeiteloos een rechte lijn onder de plakband. Als je een afgeronde froufrou wil, knip dan recht tot het midden van je ogen, en begin dan af te ronden naar het uiteinde van je gezicht toe.

 

Stap 5: Afwerking

Om je haar zo natuurlijk mogelijk over je voorhoofd te laten vallen, leg je best nog eens de schaar in de uiteindes van je vers geknipte coupe. Wijs met je schaar naar het plafond en knip heel zachtjes verticaal in de uiteindes, zodat je haar wat dunner wordt en niet in één rechte lijn valt.

 

Stap 6: Vormgeving

Als je een stijle fringe wil, zal je hem elke keer moeten gladstrijken met een stijltang of met een haardroger en een ronde borstel. Je kan natuurlijk ook ’s ochtends opstaan en volledig gaan voor de woke up like this-look.

 

Voor de ultieme styling-tool, lees ook: De Dyson Supersonic haardroger

Rocking the fringe

https://www.instagram.com/p/BjMhys8A-3G/?taken-by=angele_vl

https://www.instagram.com/p/Bdk3GQuBSL-/?taken-by=emmawatson

https://www.instagram.com/p/BjX6fo3Dhl0/?taken-by=emrata

https://www.instagram.com/p/BZlbNgblbnl/?taken-by=nina

https://www.instagram.com/p/BdVNSzqlVbD/?taken-by=jessicabiel

 

Combineer je nieuwe kapsel met een sjaaltje: Knoop eens een sjaaltje in je haar! 5 DIY ideeën

 

Ben je toch niet klaar om de grote stap te zetten, of ben je niet zeker of het kapsel je wel zou staan? Dan kan je met deze tutorial nog even valsspelen voordat je er 100% voor gaat. Marie-Claire is niet aansprakelijk voor eventuele DIY fringes gone wrong.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Beauty, Diy, Fringe, Haar, Kapsels.