Hier eet je lekker artisanaal ijs in Antwerpen
© Léo Kharfan

Hier eet je lekker artisanaal ijs in Antwerpen

Leestijd: 2 min

Met warm weer is er niets verfrissender dan een heerlijk ijsje. Maar waar vind je de beste smaken en verrassende combinaties in Antwerpen? Van gedurfde Italiaanse gelato tot unieke Midden-Oosterse creaties, deze smakelijke ijssalons zijn het proberen waard.

/

1. Gelato Giuliano

Gelato Giuliano op de Marnixplaats serveert Italiaanse ‘gelato’ met een moderne twist. Hier proef je gedurfde smaakcombinaties zoals ‘eekhoorntjesbrood, zwarte olijven en pistache’ en ‘ricotta en vijgen’. Naast traditionele hoorntjes, wordt het GG-ijs ook geserveerd op een crispy GG brioche. Chef-kok Julien Limbach werd in 2021 op de Horecabeurs in Flanders Expo uitgekozen als beste ijsbereider van het land.

Karel Rogierstraat 1, meer info op de website.

2. Milad

Milad, gelegen aan de Kloosterstraat, verrast met Midden-Oosterse smaken. Oprichtster Setareh bedacht onder meer ijs met saffraan en rozenwatersmaak. De bolletjes worden afgewerkt met pistachenoten, en sinds kort vind je er ook sandwiches met ijs tussen.

Kloosterstraat 120, meer info op de website.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Milad (@milad_ice_cream)

/

3. Borgo Gelato

Borgo Gelato zet in op ambachtelijke Italiaanse ijsjes en biologische producten. Met een ruime keuze aan smaken en een specifieke focus op echt fruitijs, biedt deze plek een authentieke smaakervaring. Zaakvoerder Koen Speltincx zoekt momenteel een overnemer, maar het salon blijft voorlopig wel gewoon open.

Sint-Janstraat 50, meer info op de Facebookpagina.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Borgo Gelato (@borgogelato)

4. Gelato Factory

Al sinds 2010 staat Gelato Factory garant voor de beste ijsjes van de stad. Met een klassiek en seizoensgebonden aanbod verrast dit ijssalon zijn klanten keer op keer. Geniet van traditionele smaken zoals stracciatella of probeer gewaagde creaties zoals ‘lavendel’, ‘honing’ of ‘salty peanut’.

Verschansingstraat 57, meer info op de website.

/

5. Crèmerie Germaine

Crèmerie Germaine op ’t Eilandje biedt een scala aan klassieke smaken. De vers bereide hoorntjes en coupes hier katapulteren je zo terug naar je jeugd. Naast ijsjes vind je er ook wafels, gelato sticks en ijspralines.

Nassaustraat 13, meer info op de website.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jan Vandewiele (@cremeriegermaine)

6. Cremerie Veron

Veron, gevestigd op de Paardenmarkt, staat bekend om zijn bijzondere smaken. Het duo achter Veron experimenteert met smaken als geitenkaas met amandelsaus en dadels. Aangezien de cremerie zich in een historisch bakkershuis bevindt, biedt Veron niet alleen heerlijk ijs, maar ook een unieke ambiance.

Paardenmarkt 80, meer info op de website.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cremerie Veron (@cremerie_veron)

/

 7. Milanese

In het historische stadscentrum vind je Milanese, een traditioneel Italiaans ijszaakje. Hier proef je klassieke en creatieve smaken zoals vanille, pistachio en ricotta met gekonfijt fruit. Met zilveren deksels op de toonbank en een rijke smaakvariatie, waan je je bij Milanese zo in Italië.

Vleminckveld 6, meer info op de Facebookpagina.

Lees ook: Hier eet je de beste mosselen in België & Glutenvrij eten blijft populair, maar gezonder is het vaak niet.

Redactie Marie Claire De artikels van >