Hermès blijft trouw aan Franse ambachtslui
© Hermès

Hermès blijft trouw aan Franse ambachtslui

Door Shani Maes
Leestijd: 1 min

Hermès, het Franse modemerk dat je ongetwijfeld kent, breidt haar ankerpunten verder uit met de opening van het nieuwe fabriekshuis Allan. Hiermee kiest het merk bewust om de productie zo veel mogelijk in eigen land te houden.

Je zou kunnen denken hoe meer fabriekshuizen, hoe meer slecht nieuws voor het milieu. Wel, hier heeft Hermès rekening mee gehouden, want Allan is zo ontworpen dat het milieuvriendelijk kan samenwerken met lokale partners. Zo wordt het regenwater opgevangen voor later gebruik en leveren zonnepanelen de nodige energie om de hele site te voorzien van warm water.

Meer jobs in Frankrijk

Axel Dumas, CEO van Hermès, verklaart wat de opening van het nieuwe fabriekshuis voor het merk betekent. “Het toont onze toewijding aan de ambachtelijke productie en het scheppen van jobs in Frankrijk. Ook het talent van onze ambachtslieden, hun kennis, en het creatieve succes van onze lederen goederen blijven belangrijk.”

Het merk is dan ook van plan om tegen 2023 780 werklieden in dienst te hebben die hun knowhow zullen kunnen toepassen in de verschillende fabriekshuizen. “Ze zullen er de mooiste materialen bewerken om lederen tassen en andere artikels te vervaardigen”, aldus Axel Dumas.

Hermès

Hermès

Van start tot finish

Om de ambachtslieden van de nodige kennis te voorzien, is er een samenwerking tussen Hermès en de Ecole Boudart in Béthencourt. De vijftien maanden durende cursus van de school versterkt de training van de toekomstige werknemers, waardoor ze in staat zijn om een handtas van start tot finish te maken.

Vond je dit interessant? Lees dan ook ‘Crush op the day: de handtassen van Mieke Dierckx‘. 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Ambachtskunst, Frankrijk, Handtassen, Hermès.