Crush of the Day: De gerecycleerde rugzakken van Parkland
© Pers

Crush of the Day: De gerecycleerde rugzakken van Parkland

Door Alice Barbieux & Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

Het Canadese merk Parkland lanceert een nieuwe collectie rugzakken gemaakt uit duurzaam materiaal. De nieuwe collectie tassen is volledig vervaardigd uit gerecycleerd polyester dat het bedrijf creëerde uit plastic flessen. De rugzakken zijn bovendien niet alleen goed voor het milieu, ze zien er ook leuk uit dankzij mooie pastelkleuren en vrolijke prints.

Parkland werd in 2015 opgericht met als doel uitzonderlijke tassen te ontwerpen die staan voor individualiteit en duurzaamheid. Alle rugzakken van het merk worden gemaakt uit plastic flessen die worden omgezet in gerecycleerd polyester. Met slechts twaalf gerecycleerde flessen creëert het merk een vrolijke en praktische tas. Het nieuwe materiaal is goedkoop om mee te werken en helpt enorm in de strijd tegen de vervuiling van de aarde door plastic.

Bovendien boeten de tassen van Parkland helemaal niet in op het vlak van kwaliteit. Parkland kiest bewust voor simpele en strakke designs om de tassen extra duurzaam te maken. Het bedrijf biedt de koper voor elke tas ook een levenslange garantie aan, omdat ze zo overtuigd zijn van de stevigheid van hun materiaal.

De SS18 collectie barst van de vrolijke pastelkleuren en leuke motieven. Bovendien zijn de meeste prints ook in verschillende vormen van tas verkrijgbaar. We like! Ontdek een paar tassen uit de collectie alvast in de onderstaande fotogalerij.

Alle rugzakken uit de nieuwe Parkland SS18 collectie worden verkocht voor 24,99 euro. De collectie is verkrijgbaar via resellers of online via de website www.parklandmfg.com.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Duurzame mode, Duurzame tassen, Parkland, Recyclage, Rugzakken.