Haarinspiratie: laat je oorbellen zien
© Imaxtree

Haarinspiratie: laat je oorbellen zien

Leestijd: 2 min

Er is geen ontkennen aan: de oorbel is hét accessoire van het moment. Groot of klein, in enkelvoud of meervoud... Welke je kiest heeft weinig belang, zolang ze maar in de schijnwerpers staan. Op de catwalk werden lange lokken opgestoken en vastgespeld om de juwelen te tonen: ideale haarinspiratie voor lentefeesten en trouwerijen!

Ingevlochten

haarinspiratie

Imaxtree

Gezien bij: Emporio Armani SS’17
De boxer braids anno 2017 hebben zich vermenigvuldigd. Om deze look te bekomen, verdeel je je haar in vier delen en vlecht je het in. Zo hoef je de hele dag niet meer naar je kapsel om te kijken.

/

Met een beetje lak

Kapselinspiratie: laat je oren zien en lak je haren naar achter

Gezien bij: Stella McCartney en Kenzo, SS’17
Een volumineuze coupe cabriolet zoals bij Stella McCartney bekom je door je haar ondersteboven te föhnen. Vervolgens fixeer je je lokken naar achter met een extra sterke haarspray of gel. Bij Kenzo brachten de stylisten gel aan op een kam en werkten zo het haar naar achter om een strakke vlecht te leggen.

/

Met een haarband

Kapselinspiratie: laat je oren zien met een haarband

Gezien bij: Elie Saab haute couture SS’17
Match een mooie haarband met je outfit voor een decadente, bijna koninklijke look. Plaats je de haarband strategisch op een middenscheiding, dan vermijd je dat het geheel te retro wordt. Tenzij Fran Fine in de nineties sitcom The Nanny je stijlinspiratie is, natuurlijk.

/

De schaar erin

Kapselinspiratie: laat je oren zien en zet de schaar in je lange lokken

Gezien bij: Esteban Cortazar en CG, SS’17
Model Lara Mullen’s jommekeskapsel heeft haar carrière geen windeieren gelegd. Bij Esteban Cortazar toonde ze dat oorbellen er even mooi uitzien bij kort haar. Met een laagjeskapsel met een pony die je gezicht laat zien, bekom je een gelijkaardig effect zonder je lange lokken op te offeren.

/

Zijwaartse paardenstaart

Kapselinspiratie: laat je oren zien met een zijdelingse paardenstaart

Gezien bij: Chanel SS’17
Een zijwaartse paardenstaart vormt een perfecte achtergrond voor een grote statement oorbel.

/

Half opgestoken

Haarinspiratie: laat je oren zien met een halfopgestoken kapsel

Gezien bij: Bottega Veneta en Stella Jean, SS’17
Netjes droog geföhnd, achteruit gekamd en vastgehouden met een speld, of speels in een rommelig knotje; bij deze look kan het allemaal.

/

Feeëriek

Kapselinspiratie: laat je oren zien met een nonchalante paardenstaart

Gezien bij: Tadashi Shoji SS’17
De natuurlijke textuur van je haar benadrukken, is een van de meest prominente haartrends voor dit voorjaar. Draag bij je feestjurk en perfecte maquillage dus gerust een nonchalant ogende chignon. Laat lange, smalle oorbellen je hals accentueren.

/

Retro

Kapselinspiratie: laat je oren zien met een retro opsteekkapsel

Gezien bij: Tory Burch en Valentino, SS’17
Swinging Sixties of romantisch victoriaans; voor een subtiele beehive, zoals gezien bij Tory Burch, gebruik je een textuur- of zeezoutspray om je haar wat meer volume te geven. Aan de aanzet kan je je haar eventueel een beetje touperen. Met een klassieke, losse vlecht en kroezige krullen die je gezicht omranden, lijk je recht van een paardenrit door de bedauwde velden te komen.

/

Opzij gespeld

Haarinspiratie: laat je oren zien en houd je haar naar achter met een mooie speld

Gezien bij: Marchesa SS’17
Bij Marchesa werden de haren van de modellen aan beide kanten opzij gespeld met juwelen die minstens even kostbaar waren als de oorbellen. Simpel, effectief en erg mooi.

/

Met een strik erin

Kapselinspiratie: laat je oren zien met een opsteekkapsel en een lint

Gezien bij: Erdem SS’17
Van tal van dunne vlechtjes werd op bijna kunstige manier een knot gedraaid. Vooraan ligt het kapsel in een middenstreep en ontsnappen enkele babyharen uit het striklint.

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Feestkapsels, Kapselinspiratie, Opsteekkapsels.