Haal het maximum uit 24u in Parijs
© tiffany

Haal het maximum uit 24u in Parijs

Leestijd: 3 min

Deze zomerse adresjes mag je niet missen. Op elk uur van de dag valt er namelijk wel ìets leuks te beleven in de stad van haute couture en macarons...

Ontbijten @ Dior

De boetiek op het legendarische huisnummer 30 van de Avenue Montaigne onderging onlangs nog een magische transformatie en breidt uit met een permanent Dior museum (Dior Gallery) met het Café Dior, het Monsieur Dior restaurant door chef Jean Imbert, 3 tuinen en een fabelachtige Dior suite, waarvan de sleutels toegang geven tot het Dior koninkrijk.

Een heerlijk adres om een ganse voormiddag in rond te dwalen. Maar begin met een croissant bij Café Dior. Trés Emily in Paris. Maar wij zijn een sucker voor clichés. Zeker als er een stylish designerkaartje aanhangt.

Adres: 30 Montaigne, 75001

/

Lunch @ Le 39v

Een lunch bij Le 39v is er één om nooit meer te vergeten. Je komt binnen in een lobby die leidt naar een geheime gang. Daar neem je de lift naar de 6de verdieping, waar 1 van de mooiste rooftops van de hoofdstad onthuld wordt. De bar, eetzaal, chef’s table en keuken strekken zich uit rond een 360° view van het terras en de hangende tuin met floor to ceiling ramen. Deze architecturale parel combineert eiken tafels van Maison LeFrançois, met stoelen en armchairs van Walter Knoll. Elk detail van dit restaurant is harmonieus en sleek. Het restaurant ligt als een drijvende UFO boven de mooiste wijk van Parijs.

Sterrenchef Frédéric Vardon is even charmant en getalenteerd als de top notch kaart van dit exclusieve adres. Vardon’s gerechten komen recht uit het hart. Ze zijn eerlijk, duurzaam en trouw aan de Franse culinaire tradities. De menu brengt een frisse twist op klassiekers. Duurzaam gevangen vis met artisjok, peterselie en sauce vin jaune. Vergeet de klassieke pedigree beef niet met Dauphine-aardappeltjes en pepersaus. Wij kregen zelf een soufflé van blauwe kreeft voorgeschoteld. Een gerecht waar we vriend en vijand nog dagelijks over vertellen. Le 39v is hét adres als je iets te vieren hebt. Kortom: elk excuus is goed.

Adres: 39 Avenue George V, 75008

/

Afternoon champagne @ de Tiffany’s pop-up aan de Avenue Montaigne

Tiffany & Co. pakt uit met een exclusieve pop-up op de hoek van de Avenue François 1er met de Avenue Montaigne, pal over de Dior boetiek. Nog tot en met september kan je een kijkje nemen tussen de exclusieve juwelen uit de geschiedenis van het huis die er tentoongesteld worden. En natuurlijk kan je de nieuwigheden passen. Dit alles met een glaasje Ruinart in de hand. Want je bent natuurlijk @ Tiffany’s: dé merknaam voor luxueuze momenten en tijdloze droomjuwelen.

/

Duurzaam haute couture shoppen @ Didier Ludot

Didier Ludot is een legendarisch adres onder modefans. Deze exclusieve boetiek in de schaduw van het Palais Royal is het go to adres van elke bekende en minder bekende haute couture lover ter wereld. Reese Witherspoon vond er haar vintage jaren ’50 oscarjurk van Dior. Voor al wie op zoek is naar een one of a kind stuk uit de archieven van een iconisch modehuis. Ook de collectie YSL is een vluchtig bezoekje meer dan waard. De boetiek heropent op 25 augustus in een nieuw Chanel-jasje.

Adres: Jardin du Palais Royal, 24 Galerie de Montpensier, 75001

/

Diner @ Coya

Fusion is terug helemaal hot. En je kan je nergens beter onderdompelen in de Peruviaanse, Spaanse en Japanse keuken dan op het zomerse terras van Coya. Dit discrete restaurant tussen de Boulevard Raspail en Rue du Bac heeft een eigen bar en een gigantisch terras waar je kan genieten van het overheerlijke menu en fabulous cocktails. De Pisco Sour werd er uitgeroepen tot de cocktail van zomer ’22 dus wie zijn wij om dit tegen te spreken. Of je nu houdt van gegrilde Wagyu beef, rauwe vis of gastronomische vegetarische gerechten: Coya trakteert elk palet op een explosie van smaken.

Bij aankomst wordt de guacamole aan tafel bereid met koriander en verschillende kruiden. Vervolgens vliegen we in de taco’s van tonijn met ponzu dressing en zalm. Ook de sashimi werd aangepast met een Peruviaanse twist, dit vind je terug bij de geelstaart met groene peper. Qua hoofdgerecht gaat de voorkeur naar alles Wagyu: hoe kan het ook anders? Dit mals stukje entrecote smelt op je tong.

En dan moet het dessert nog volgen. Ga voor de specialiteit van het huis: de churro’s met melkchocolade en dulce de leche-saus.

Adres:83-85 Rye du Bac, 75007

De snelste en meest duurzame manier om van en naar Parijs te reizen is en blijft Thalys. In 2u tijd sta je vanuit modestad Antwerpen in het centrum van de modehoofdstad van de wereld. Bonjour!

Elspeth Jenkins De artikels van >

Fashion & Style Director Elspeth studeerde in 2006 af aan het London College of Fashion, na stages bij Dazed & Confused en British Vogue belandde ze als freelance styliste en modejournaliste terug in België.

Tags: Hotspots, Parijs.