Guerlain opent unieke parfumwinkel in Brussel
© Morrec

Guerlain opent unieke parfumwinkel in Brussel

Door Laura de Coninck
Leestijd: 1 min

In Brussel, aan de Louizalaan 52, opende begin mei een gloednieuwe Guerlain boetiek de deuren. De eerste ter wereld buiten Parijs, drukt Thierry Wasser, mijnheer de parfumeur zelf, me op het hart.

Het indrukwekkende parfumorgel dat in Parijs staat, en dat je helpt bij het bepalen van je voorkeur, werd hier gedigitaliseerd en in het klein overgenomen. In Brussel wordt je geurprofiel bepaald aan de hand van een digitaal consult.

Guerlain

Morrec

De winkel staat volledig in het teken van de parfums van het merk. Sinds 1828 ontwikkelde Guerlain 1.100 geuren, waarvan er 111 terug te vinden zijn in de boetiek. Als je iets wil weten over hun samenstelling, kan je terecht in de geurbibliotheek. De winkel heeft zelfs een parfumkelder, waar geuren optimaal bewaard worden in het juiste licht en aan de juiste temperatuur, net zoals fijne wijnen.

Guerlain

Morrec

Leuk extraatje: je kan hier ook je flesje laten personaliseren. Zo kan je kiezen voor bepaalde flacons, kleuren en strikken. En wat dacht je van ingegraveerde of geborduurde initialen op de fles van je lievelingsgeur? Bij Guerlain kan het allemaal!

Guerlain Parfumeur, Louisalaan 52, 1050 Brussel, open van maandag tot zaterdag van 10u tot 18u30.

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Brussel, Guerlain, Parfum, Parfumbibliotheek, Parfumkelder.