Grijs haar domineerde op de rode loper in Cannes (+ tips om het te verzorgen)
© Getty Images

Grijs haar domineerde op de rode loper in Cannes (+ tips om het te verzorgen)

Leestijd: 1 min

Grijs haar was een hit op het filmfestival van Cannes. Sterren als Helen Mirren en Jodie Foster bewijzen dat je echt niet elke zes weken meer naar de kapper moet om je lokken te laten kleuren. Wij geven enkele tips om je zilverkleurige haar altijd van een mooie glans te voorzien. 

/

Steeds meer (bekende) vrouwen kiezen ervoor om hun grijze lokken te omarmen. Op het afgelopen filmfestival van Cannes gooiden sterren niet alleen hoge ogen met hun outfits, ze deden dat ook met hun kapsels. Of het door de lockdowns komt of niet, daar hebben we het raden naar. Maar opvallend veel dames pronkten trots op de rode loper met een zilveren coupe.

/

Zo doe je grijs haar stralen

Ons haar verliest met de jaren pigment waardoor het grijs wordt. Niet alleen de kleur verandert, ook de structuur. Die wordt stugger, waardoor grijs haar al snel dof overkomt. Weinig mensen zijn daarnaast van nature uit gezegend met zilver haar, gelukkiger zijn er een aantal dingen die je kan doen om het te doen glanzen en mooi van kleur te houden.

 1. Gebruik een zilvershampoo
  Deze paarse shampoos maken korte metten met koper- en geelachtige tinten in grijs haar. Doordat blauw en paars tegenover geel staan op het kleurenwiel, neutraliseert de shampoo gelige tonen in je lokken. Er zijn verschillende formules beschikbaar in de winkel, van hele krachtige shampoo’s met veel pigment tot mildere exemplaren. In principe kleur je met een purple shampoo heel licht je lokken. Afhankelijk van het resultaat dat je wil bereiken, kies je de formule en duurtijd dat je de shampoo op je lokken laat zitten.
 2. Een conditioner doet wonderen
  Vergeet nooit een (paarse) conditioner te gebruiken. Dit product leidt ertoe dat de haarschubben zich sluiten, waardoor je lokken glanzender en minder broos lijken.
 3. Bescherm het tegen de hitte
  Grijs haar is kwetsbaar, daarom is het belangrijk om het te beschermen tegen de hitte van een haardroger en stylingtools met een hitte beschermende spray.
 4. Gebruik een glansspray
  Zoals de naam al zegt, krijg je met een glansspray meer shine. Er zijn talloze sprays op de markt die droge en pluizige lokken temmen.

Shop hieronder onze favoriete producten voor grijs haar.

Vond je dit interessant? Lees dan ook: Wij vroegen aan een kapper hoe je je haar best verzorgt als je op zonvakantie gaat, De beautysector omarmt eindelijk natuurlijke krullen in al hun glorie en De beauty- en badkamergeheimen van Tatyana Beloy.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.