GETEST: De train like a model work-out @ L’Usine
© Shutterstock

GETEST: De train like a model work-out @ L’Usine

Door Belen Ucros, bewerking Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

Denk je dat Victoria's Secret Angels enkel leven op salade en water? Ook zij houden van champagne en chocolade! Met mate, weliswaar, en nadien zweten ze er ook alles weer af in de fitness zodat ze mooi in vorm blijven. En dat kan jij nu ook, dankzij de Train Like a Model work-out.

Met de nieuwe groepswork-out Train Like a Model biedt L’Usine je de kans om, net als de topmodellen, met een klein beetje inspanning een lichaam te kweken dat slank en gespierd is. Een mooi silhouette met vrouwelijke vormen, daar draait het om.Het accent ligt dan ook meer op sterke maar lange spieren in plaats van de bolle, uitpuilende spieren die velen vermoedelijk met fitness associëren. Geïntrigeerd, stuurden wij een van onze redactrices op pad om de work-out te testen.

Het concept

Fitnessstudio L’Usine heeft heel wat topmodellen onder zijn leden. Op hun verzoek hebben de trainers een programma op maat samengesteld waarbij je zowel op cardio, uithoudingsvermogen, kracht als lenigheid werkt voor een complete work-out.

Beginnen doe je, zoals het hoort, met een reeks opwarmingsoefeningen die je telkens 20 seconden lang volhoudt. Het gaat hier met name om squats, jump squats, touwtjespringen en dergelijke meer; activiteiten die je spieren cito presto in topvorm krijgen.

Daarna gaat het richting boksring, voor een rondje boks-je-te-pletter-op-het-stootkussen-van-je-tegenstander. Heerlijk om alle stress even helemaal van je af te slaan én, leuk pluspunt, je loopt (normaal gezien) geen enkel risico op een blauw oog of gebroken neus.

Afsluiten doe je met een reeks grond- en stretchoefeningen. Dat klinkt misschien saai, maar het is wel zeer belangrijk, want zoals gezegd, ligt de nadruk bij een modellenlichaam vooral op sterke maar lange spieren. Stretchen is dus zeker en vast de boodschap!

Het resultaat

Volgens haar hartslagmeter heeft onze redactrice 400 calorieën verbrand op slechts één uur tijd. Helemaal niet slecht, toch? Met een regelmatige training, iets meer water en wat minder champagne, zie je er vast in een mum van tijd mooi gespierd uit.

Train Like a Model, elke woensdag van 19u  tot 20u in L’Usine, Guldenvlieslaan 56, 1000 Brussel, www.usinesportsclub.com

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Brussel, Getest, Gezondheid, L'Usine, Sport, Train like a model, Work-out.