Getest: de populairste gezichtsbehandeling van het moment, de HydraFacial
© Instagram @HydraFacial

Getest: de populairste gezichtsbehandeling van het moment, de HydraFacial

Leestijd: 2 min

Jennifer Lopez zweert erbij, Kate Winslet ligt er wekelijks twee keer onder, Matthew McConaughey heeft er eentje thuis. Sterker nog, de Amerikaanse acteur noemde het onlangs in een interview “sex for the face”. Ahum. We hebben het uiteraard over de populairste gezichtsbehandeling van Hollywood en omstreken: de HydraFacial.

Meneer McConaughey maakte ons dermate nieuwsgierig, dat we de HydraFacial aan den lijve wilden ondervinden…

/

Vooraf

Een voorbereide vrouw is er twee waard, en zo vinden we onszelf daags voor de afspraak met de schoonheidskliniek vrolijk surfend door veelbelovende voor-en nafoto’s en filmpjes van patiënten die een HydraFacial ondergingen.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par ʜʏᴅʀᴀғᴀᴄɪᴀʟ ʙᴇɴᴇʟᴜx (@hydrafacial_nl) le

De behandeling – “een recente doorbraak in de esthetische technologie” lees ik op de website – belooft dan ook een indrukwekkend resultaat en zou huidproblemen van alle aard kunnen verhelpen: fijne lijntjes, couperose, pigmentvlekken, noem maar op.

En het beste komt nog: dit alles in slechts 30 minuten met een onmiddellijk zichtbaar resultaat. Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn?

We maken een afspraak bij Carpe Clinic, een gevestigde waarde in Antwerpen op het vlak van dermatologische ingrepen. Ook bij Carpe is het succes van de facial overrompelend, met als gevolg dat de aankoop van een tweede toestel inmiddels een feit is.

/

Exfoliëren en hydrateren

De HydraFacial bestaat in wezen uit een peeling, microdermabrasie (i.e. het gecontroleerd verwijderen van de bovenste huidlaag) en een hydraterend masker in één. In tegenstelling tot de gezichtsbehandelingen die een schoonheidsspecialiste meestal met de hand uitvoert, wordt in dit geval gewerkt met behulp van een apparaat – bekijk het als een soort van veredeld, medisch stofzuigertje – dat het vuil letterlijk uit je poriën “zuigt”, terwijl het ook hydrateert en exfolieert.

Kortom de Hydrafacial reinigt enerzijds diep, maar hydrateert tegelijkertijd. 

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par HydraFacial (@hydrafacial) le

Lees ook: Waarom witte thee eigenlijk een “facial in een kopje is”. 

/

Getest

De eerste stap van de behandeling is een diepe reiniging, om de huid voor te bereiden op een lymfedrainage. Ik voel dat mijn huid centimeter per centimeter wordt opgetild door de aantrekkingskracht van het slangetje. Daarop volgt een peeling en een pijnloze extractie van mee-eters. Tot slot wordt de huid doordrenkt met hyaluronzuur, peptiden en antioxidanten om die “red carpet” glow te bekomen. Hoe ingrijpend de behandeling ook is, ze is totaal pijnloos.

HydraFacial

hydrafacial

De “junkie jar” bevat al het vuil dat uit de huid gezogen wordt.

Lees ook: Getest door de beauty experte: waterproof mascara’s. 

/

Effect

Laaiend benieuwd kijk ik een halfuurtje later in de spiegel en maak ik de balans op: de glow die werd beloofd? Check. De huidirritaties? Verdwenen. De schrale, droge plekken op mijn wangen? Zijdezacht. Glimmend en glunderend ga ik naar huis en nu een weekje later voelt mijn huid stralender dan ooit.

De resultaten zijn niet alleen onmiddellijk, maar ook langdurig zichtbaar. Het beste van alles is dat elke behandeling is afgestemd op jouw specifieke behoeften, of het nu gaat om veroudering, acne, droge huid, een betere elasticiteit van het gelaat, tot het remmen van pigmentvlekken en acné.

/

Praktisch:

  • Voor wie? HydraFacial is ontwikkeld voor alle huidtypes. Zelfs de meest gevoelige huidtypes kunnen makkelijk een behandeling verdragen. Je eigen arts of specialist kan specifieke behandelingen en serums voor jouw unieke huidconditie of -noden toepassen in de behandeling.
  • Prijskaartje? Een behandeling komt neer op €150. Een maandelijkse behandeling wordt aanbevolen. Eén behandeling volstaat al voor het verbeteren van de fijne lijntjes, rimpels, hyperpigmentatie, acné en een vette huid. Verdere maandelijkse HydraFacial-behandelingen worden aanbevolen om de resultaten te behouden.

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Beauty, Cosmetica, Gelaatsverzorging, Hydrafacial.