De redactie van Marie Claire test: de exfoliant
© MCB

De redactie van Marie Claire test: de exfoliant

Door Kim De Craene
Leestijd: 3 min

Dermatologen en schoonheidsspecialisten zweren bij een regelmatige scrubbeurt om de doffe huid te ontdoen van dode huidcellen. Een exfoliant is dan ook een must in je huidverzorgingsroutine. Na het afspoelen ziet het gezicht er stralend uit, of dat beloven de merken althans.

/

SKIN PERFECTING 2% BHA LIQUID EXFOLIANT VAN PAULA’S CHOICE

Door: Timon Van Mechelen, Hoofdredacteur

★★★★☆

WAAROM GETEST? “Het is dé bestseller van het merk, wereldwijd gaat er elke minuut meer dan één exemplaar over de toonbank. De exfoliant wordt geprezen vanwege de baanbrekende formule op basis van twee procent salicylzuur, en dat zonder de huid te irriteren.”

MINPUNTEN? “De exfoliant is bedoeld voor dagelijks gebruik en is qua formule dus redelijk mild. Pas na enkele weken merk ik stilaan een verschil. Het is moeilijk om te doseren, waardoor ik vaak te veel gebruik en de bus snel leeg is. Slecht voor de portemonnee én het milieu, want de fles is van plastic gemaakt.”

GOEDGEKEURD? “Ik begrijp waarom dit product zo populair is! Na twee maanden heb ik veel minder last van zwarte punten op mijn neus, en mijn teint oogt egaler en minder dof. Maar het fijnste is dat mijn huid heel fris aanvoelt. Als ik nadien een crème aanbreng, heb ik het gevoel dat mijn huid die beter opneemt.”

Onder andere hier te koop voor € 28,80 voor 118 ml. 

/

SKIN RADIANCE EXFOLIANT VAN SOTHYS

Door: Kim De Craene, Beauty en Lifestyle Editor

★★★☆☆

WAAROM GETEST? “Sothys’ nieuwe lijn, Organics belooft een beetje natuur in de badkamer. Daarmee bedoelt het Franse merk – gekend voor zijn spabehandelingen – geen sanseveria’s of varens maar wel vier biologische en vegan verzorgingsproducten. Vooral het zinnetje All Skintypes Even Sensitive op de flacon spreekt me aan. Ik heb een gevoelige huid en zeker exfoliants zijn vaak te krachtig.”

MINPUNTEN? “Ik smeer de exfoliant – op basis van frambozenpitten, rijst en berkensap – twee keer per week maar helemaal glad en stralend wordt mijn huid niet. Vlekjes en onzuiverheden blijven zichtbaar. Misschien is hij té licht.”

GOEDGEKEURD? “Het masker is aangenaam en makkelijk om te gebruiken en korrelig genoeg om mijn huid zacht en proper te maken. Van een perzikhuid is evenwel geen sprake. Maar mijn huid is niet rood en geïrriteerd na gebruik en dat is op zich al een unieke ervaring.”

Onder andere hier te koop voor € 38 voor 50 ml.

Lees ook: Dit is de print van het najaar volgens Dries Van Noten

/

T.L.C. SUKARI BABYFACIAL VAN DRUNK ELEPHANT

Door: Margo Verhasselt, Chief Digital NL

★★☆☆☆

WAAROM GETEST? “Om de zoveel tijd komt er een beautyproduct op de markt, waar iedereen wild van wordt. Die gekte waait vaak over, maar niet bij deze exfoliant. De reden van die cultstatus? De combinatie van 25% AHA en 2% BHA die komaf maakt met dode huidcellen en geschikt is voor zowat elk huidtype.”

MINPUNTEN? “De formule is zeer sterk. Volgens de gebruiksaanwijziging mag je de behandeling slechts één keer per week aanbrengen, en maximaal 20 minuten laten inwerken. Maar dat is lang. Daardoor is het product soms moeilijk om te doseren.”

GOEDGEKEURD? “Ik begrijp waarom deze exfoliant de naam babyfacial kreeg: mijn huid ziet er na enkele keren gebruiken stralend uit, is egaal en babyzacht. Als je een gevoelige huid hebt, zoek je best naar je eigen routine om het product te gebruiken. Begin met een wekelijkse smeerbeurt van 10 minuten en bouw geleidelijk op naar de volledige tijd.”

Onder andere hier te koop voor € 76 voor 50 ml.

/

MASQUE EXFOLIANT ENZYMATIQUE VAN SISLEY

Door: Elspeth Jenkins, Fashion & Style Director

★★★★☆

WAAROM GETEST? “Dit product is, zoals de naam het al zegt, een kruising tussen een scrub, een masker en een exfoliant. Het belooft een dubbele werking: exfoliëren en de uitstraling verbeteren. Dode cellen worden verwijderd en de huid is soepel en fluweelzacht.”

MINPUNTEN? “Het is een poeder, je hebt slechts één koffielepel nodig om dan te vermengen met een beetje water. Zo krijg je een smeuïg schuim dat je slechts één minuut op je gezicht moet laten inwerken. Ondanks de korte inwerktijd, wat wel handig is, moet ik toch wennen om het poeder zelf af te wegen en zo de juiste hoeveelheid te bepalen. Ik wil immers geen kostbaar product verspillen.”

GOEDGEKEURD? “Deze exfoliant doet wat hij belooft. Ik heb een gevoelige huid, waardoor een scrub met een korrel vaak te intensief en krachtig is. Mijn huid is na enkele keren zacht en mijn poriën zijn na een aantal weken zichtbaar kleiner.”

Onder andere hier te koop voor € 102 voor 40 ml.

Lees ook: Het KMSKA is na elf jaar renovatie klaar voor de heropening

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Exfoliant, Skincare.