Getest: de Japanse Kobido-massage voor een instant lifting
© unsplash

Getest: de Japanse Kobido-massage voor een instant lifting

Leestijd: 1 min

De Japanse oude gezichtsmassage, Kobido, wint aan populariteit dankzij zijn ongelooflijke liftende effect. Als een traditionele kunst in het land van de rijzende zon, beperkt het zich niet alleen tot het versterken van de spieren onder de huid. Het stimuleert ook de algehele energiecirculatie. Marie Claire testte de massage uit by Beauty by Kroonen. 

/

Van anti-rimpelcrèmes, over fillers tot facelifts. Wie vandaag buitenkomt, kan er niet meer om heen: we doen allemaal ons best om zo lang mogelijk jong te blijven, of toch om er zo lang mogelijk jong uit te blijven zien. Maar vanaf wanneer begin je best écht te smeren? “In onze benadering is de “biologische leeftijd” van veroudering 26 jaar (uit een Amerikaanse studie), en ik denk dat 27 jaar de leeftijd is waarop we serieus moet worden met het verzorgen van de huid en het voorkomen van veroudering”, vertelt Michèle van Beauty by Kroonen ons.

Lees ook: Waarom september de nieuwe januari is: maak nu je goede voornemens

Dat gezegd hebbende, is het belangrijk om vanaf de tienerjaren de huid regelmatig te reinigen, hydrateren en beschermen. En hoe doen we dat concreet? “De eerste en meest fundamentele stap is je huid gehydrateerd te houden. Dit omvat het drinken van water en dagelijks hydrateren om de dermo-epidermische barrière te behouden. Bescherm je huid tegen UV-straling door in de zomer een hoge SPF-zonnebrandcrème (30+) te gebruiken en langdurige blootstelling tijdens de ‘harde’ uren voor de huid te vermijden. Gebruik zo natuurlijk mogelijke producten in combinatie met antioxidanten, hydraterende stoffen, natuurlijke aminozuren/proteïnen (ter informatie, collageen dringt niet door de huidbarrière) en vermijd overmatig synthetische stoffen.”

/

Massages en verzorgingen

Maar ook massages kunnen een effect hebben op hoe onze huid veroudert. “Kijk naar de Indiase Ayurvedische filosofie, waarin massages vanaf de kindertijd belangrijk zijn”, stelt Michèle. “Naast psychologische en ontspannende voordelen stimuleert een massage de zuurstoftoevoer naar weefsels, microcirculatie, weefselontgifting en collageenstimulatie. De voordelen zijn talrijk en niet direct zichtbaar, maar blijken na verloop van tijd in combinatie met een gezonde, consistente huidverzorgingsroutine en levensstijl echt wel effect te hebben.”

Kobido is daarentegen een oude Japanse massagetechniek, die een ongelooflijk natuurlijk en langdurig liftend effect heeft. De behandeling heeft talloze voordelen, waaronder het versterken van spieren, het zuurstofrijk maken van de huid en weefsels, het stimuleren van de microcirculatie en het vrijmaken van opgehoopte gifstoffen. Het is een vrij dynamische behandeling (mensen met een gevoelige huid kunnen het als intens ervaren), maar de resultaten zijn absoluut buitengewoon. De huid glanst meteen, ziet er strakker uit en je voelt je als herboren.

Meer info vind je op hun website.

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Massage.