GETEST: de Clarisonic Mia Smart, een revolutionaire huidverzorgingstool?
© Instagram @clarisonic

GETEST: de Clarisonic Mia Smart, een revolutionaire huidverzorgingstool?

Leestijd: 3 min

De laatste jaren veroveren de elektronische gezichtsreinigingtools langzaam maar zeker de badkamers van tal van beautybloggers en celebs als Oprah. De nieuwe Clarisonic Mia Smart gaat nog een stapje verder.

Je kan het toestel namelijk verbinden met een app, routines afstemmen op je persoonlijke behoeftes en dankzij verschillende opzetstukken onder andere ook gebruiken als massagetoestel.

Marie Claire testte of het toestel nu echt zoveel meer doet dan onze eigen handen!

Lees ook: GETEST: EMS, sporten met elektrostimulatie

/

De belofte

De Clarisonic Mia Smart is ’s werelds allereerste 3-in-1 huidverzorgingstoestel dat niet alleen je gezicht reinigt, maar ook gebruikt kan worden voor massages en om je make-up te blenden. De reinigingstool combineert gepatenteerde Sonic technologie met een app die routines perfect kan afstemmen op jouw huid.

Het toestel en de apart verkochte opzetstukken beloven samen een heleboel. De daily radiance brush head, die standaard meegeleverd wordt bij de Mia Smart, zou je huid zes keer beter reinigen dan normaal. Met de firming massage brush head kan je je huid dan weer liften en verstevigen in slechts twaalf weken tijd. Daarnaast belooft de sonic awakening eye massager wallen te doen smelten als sneeuw voor de zon in minder dan een week tijd. Bovendien komen er steeds nieuwe opzetstukken op de markt waarmee je onder andere je foundation perfect kan aanbrengen of je huid kan exfoliëren.

Volgens Clarisonic zal deze nieuwe generatie huidverzorgingstoestellen jouw skincare routine compleet op zijn kop zetten. Klinkt veelbelovend, niet?

/

De Mia Smart en de Clarisonic app

De Clarisonic Mia Smart ziet er een beetje uit als een uit de kluiten gewassen elektrische tandenborstel. Toch oogt het toestel best stijlvol dankzij de drie kleuren waarin het beschikbaar is: wit, lichtroze of muntgroen. Het apparaat zelf ligt erg goed in de hand. Het is in het begin even zoeken hoe je de borstel goed kan aanbrengen op het toestel, maar eenmaal je doorhebt hoe het werkt, wordt het kinderspel. Het toestel komt ook met een handige USB-oplaadstandaard, waardoor je de Mia Smart gewoon in de badkamer kan uitstallen.

Ook de Clarisonic app is eenvoudig te begrijpen. Om van start te gaan, moet je eerst een account aanmaken. De app stelt je ook enkele vragen over jouw huid om zo een beeld te vormen van jouw behoeften. Na het nemen van een eerste selfie, om zo je vooruitgang bij te houden, kan je meteen aan de slag!

/

Getest

Nadat we het toestel voor het eerste gebruik 18 uur(!) hebben laten opladen, werd het tijd om de Mia Smart uitgebreid te gaan testen. In de app ontdekken we tal van interessante tutorials die meteen duidelijk maken hoe het apparaat werkt. Op basis van enkele vragen selecteerden we de Gentle Extended Cleanse Routine en gingen we aan de slag.

Eerst en vooral is het belangrijk om zowel je gezicht als de Mia Smart te bevochtigen met water. Vervolgens breng je een kleine hoeveelheid cleanser naar keuze aan in het midden van de borstel. Daarna hoef je enkel het apparaat te verbinden met de app, drie keer klikken op de grote knop tot je de ‘smart’- stand bereikt en de gewenste routine te selecteren. De app toont je welk deel van je gezicht je moet reinigen en een korte biep geeft je aan wanneer het tijd is om over te gaan naar een ander gedeelte.

/

Pro’s

Na enkele weken gebruik zijn wij helemaal verkocht aan ons nieuwe gadget. Op voorhand waren we nogal sceptisch over de effectiviteit van de Mia Smart, maar ons gezicht voelt echt zachter en schoner dan ooit. Bovendien voelt het gebruik van de gezichtsreinigstool ook echt als een klein verwenmoment.

Ook de andere opties van de Mia Smart spreken ons zeker aan. Ze maken het toestel veel veelzijdiger dan andere producten op de markt. Zeker de Sonic Awakening Eye Massager heeft ondertussen een plaatsje in ons hart ingenomen en maakt nu deel uit van onze wekelijkse routine. Na een lange, vermoeiende dag voelt zo’n kleine massage gewoonweg hemels en verkoelend.

/

Contra’s

In het begin is het even zoeken voor je de Mia Smart vlot kan gebruiken. Zeker de app werkte voor ons niet altijd even goed als we zouden willen. Zo had het toestel soms problemen met de verbinding of ging het apparaat niet vanzelf in de smart-modus. Na een recente update lijken de problemen heel wat minder, wat het gebruik heel wat eenvoudiger maakt.

Ook de prijs van het toestel is eerder aan de hoge kant. Voor het apparaat zelf betaal je 199 euro en voor de aparte opzetstukken betaal je telkens ook tussen de 22 en 50 euro.

/

Het verdict

Ondanks de hogere prijs, zouden we geen afscheid meer kunnen nemen van onze Clarisonic Mia Smart. Wanneer we op verplaatsing terug moeten grijpen naar gewone gezichtsreiniging, merken we toch meteen het verschil. Dankzij het apparaat wordt het reinigen van je gezicht een moment om naar uit te kijken, en dat zegt meer dan genoeg!

De Clarisonic Mia Smart is momenteel verkrijgbaar voor 156 euro bij Currentbody.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Clarisonic, Getest, Getest door de redactie, Mia smart, Skincare.