3x anders winkelen in Gent
© Facebook / L'Amuzette Gent

3x anders winkelen in Gent

Door Linda Heynderickx
Leestijd: 1 min

Gent, stad van de student. Gent, stad van de gastronoom, van de fashion- en cultuurlover, van de festivalganger. Gent is de stad voor de omnivoor van het goede leven. Geen wonder dus dat je er ook de coolste conceptstores vindt.

Eerder verschenen in Marie Claire België – maart 2017

Au Nom du Pied

Zusjes Bernice en Dymphne startten in augustus 2016 met hun conceptstore. Hun missie? De Parijse vibe naar Gent brengen. Beiden hebben ze een boontje voor schoenen en die kapen dus heel wat aandacht weg (dat vinden wij natuurlijk helemaal niet erg). Maar je vindt er net zo goed grappige gadgets, leuke decostukken, juweeltjes en accessoires. Een lichte lunch en snoepen van heerlijk gebak kan hier ook.

Havin’ a ball

A post shared by Au Nom du Pied (@aunomdupied) on

Au Nom du Pied, Steendam 110, 09/311.55.11, www.aunomdupied.be.

/
Ile en Ville

Deze conceptstore installeerde zich in het historische Gentse Begijnhof. Dé ideale biotoop voor een mix aan stijlen en invloeden. Ile en Ville pakt uit met steeds vernieuwende, exclusieve collecties zowel in mode, deco als accessoires. Ook kunst speelt er een belangrijke rol: de verscheidene ruimtes dienen als kunstgalerij. Schijnt de zon buiten, dan kan je er ook terecht voor food & drinks.

Salestime @ile_en_ville! Sales up to 70%..

A post shared by Ile en Ville (@ile_en_ville) on

Ile en Ville, Begijnhofdries 39, 09/336.33.08, www.ile-en-ville.be.

/

L’AmuZette

Ophélie en Jan verhuisden hun conceptstore van Knokke naar een schitterend herenhuis dicht bij de gezellige Vrijdagmarkt. De winkel zit boordevol modeaccessoires, literatuur, decospullen, hebbedingen en kleertjes voor de kids. Het Knokse foodconcept lieten ze onaangeroerd, je eet er heerlijke salades, huisgemaakte quiche of een knapperige croque. En, mocht je plannen hebben voor een weekendje Gent, dan kan je de B&B reserveren boven de winkel. Een aanrader.

Happy colors, comfort seats! #lamuzette

A post shared by Ophélie Van Aerde (@lamuzette.conceptstore.gent) on

L’AmuZette, Krommewal 2, 09/398.29.80, www.lamuzette.be.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Conceptstore, Design, Gent.