Geen zin in klassieke rode lipstick? Probeer dan de bouche mordue
© Launchmetrics Spotlight

Geen zin in klassieke rode lipstick? Probeer dan de bouche mordue

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

Françaises zijn dol op de 'bouche mordue' look, ook wel bekend als 'gebeten lippen'. Voor die typisch Franse je-ne-sais-quoi-uitstraling. 

/

Het idee? Je lippen een subtiele hint van kleur geven, alsof je net gekust hebt terwijl je lippenstift draagt. Het doel is dat de lippenstift meer lijkt op je natuurlijke lipkleur, niet op een duidelijk zichtbare lippenstift. De bouche mordue is een makkelijke doe-het-zelf-techniek waarbij je lippenbalsem aanbrengt en vervolgens een vleugje lippenstift, wat resulteert in een subtiele kleur die er fris en natuurlijk uitziet. Deze methode is perfect voor wie die niet voluit voor een felle rode lippenstift wil of durft gaan.

Het goede nieuws is dat het effect van een gebeten mond voor iedereen werkt en je de techniek in een handomdraai onder de knie hebt. Om een frisse, natuurlijke en levendige lipmake-up look te creëren, gebruik je best een satijnen lippenstift, die zowel kleur als frisheid toevoegt.

/

Lipmake-up begint heel eenvoudig: breng een beetje langhoudende vochtinbrengende lippenstift aan in het midden van de mond en vervaag hem dan met je vinger naar buiten toe. Zorg er voor dat de kleur aan de lippen in het midden donkerder en intenser zijn, zowel aan de boven- als onderkant. Dep de lipstick af met een tissue.

Om het effect te accentueren, breng je concealer aan op de buitenkant van de lippen en vervaag je het product met je wijsvinger. Het contrast van de lipmake-up zal des te succesvoller zijn en de aandacht vestigen op de kleur.

Om het gebeten-mond-effect te perfectioneren en af te werken, heb je alleen een vleugje highlighter nodig in de holte van de cupidoboog om de indruk van vollere lippen te wekken.

Lees ook: Peptiden: hét ingrediënt dat je moet proberen voor een stevige, gezonde huid

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Lippenstift, Lipstick, Make-up.