Farm-to-face: waar komen jouw beautyproducten vandaan?
© Tiko Giorgadze

Farm-to-face: waar komen jouw beautyproducten vandaan?

Door Jana Frambach
Leestijd: 1 min

We zijn in de ban van alles wat bio, fair trade en organisch is. Als het op ons bord ligt, willen we weten waar het vandaan komt. Hieruit groeide de farm-to-table trend. Volgens dat principe weet een klant van een restaurant precies wat er op zijn bord ligt, waar het vandaan komt en wie het gemaakt heeft. Nu schiet deze trend ook wortel in de beautywereld met het farm-to-face principe.

Schoonheidsproducten zijn een mysterie voor het gros van ons. Met hun ‘-anollen’, ‘-ides’ en ‘-ylyllen’ zijn ze maar moeilijk te ontcijferen. Farm-to-face merken gebruiken minder mysterieuze ingrediënten, maar opteren daarentegen resoluut voor ingrediënten die lokaal geteeld en verwerkt worden.

Een kleine groep mensen maakt dus een beperkte hoeveelheid superverse producten. Hierdoor hebben de farm-to-face producten een kleine ecologische voetafdruk. Er moeten namelijk een stuk minder vliegtuigen, schepen en vrachtwagens ingezet worden om de verschillende ingrediënten te verzamelen.

De grote merken zetten nog niet echt in op farm-to-face beauty. Gelukkig werkt de populaire, online beautyshop Cult Beauty wel samen met een aantal kleinere bedrijven die volgens dit principe werken. Je vindt ze allemaal hier, maar wij lijsten alvost een paar van onze favorieten voor je op.

In België experimenteren we al met bio, maar lokale ingrediënten zijn nog altijd moeilijk te verwerken tot een op en top leuk beautyproduct. Wordt hopelijk vervolgd.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Bio, Cosmetica, Ecologisch, Farm to face, Natuurlijke cosmetica.