Lippenstift: welke kleur voor welk huidtype?
© Imaxtree

Lippenstift: welke kleur voor welk huidtype?

Door Alice Barbieux & Nora Antonissen
Leestijd: 1 min

Elke vrouw heeft wel een of meerdere lippenstiften in haar handtas zitten. In een paar seconden kan je met de juiste lippenstift van een alledaagse make-uplook naar een fancy avondmake-up look gaan. Maar soms is de keuze tussen al die verschillende tinten niet zo gemakkelijk. Rood, roze of zelfs blauw... wij geven jou ons advies zodat je in de toekomst altijd de juiste keuze maakt.

Je hebt verschillende texturen: mat, satijn en metallic. Het kan leuk zijn om eens te experimenteren  met verschillende kleuren, maar hou er rekening mee dat sommige kleuren nu eenmaal beter bij je passen dan anderen.

Bleke huid

Of je nu blonde, bruine of rode haren hebt, rode lippenstift is altijd mooi. Rode tinten zien er over het algemeen geweldig uit omdat ze ervoor zorgen dat je huid straalt. De klaproostinten en de oranjerode kleuren zijn erg mooi omdat ze je een frisse teint geven. Je kan ook kiezen voor de kleur van snoeproosjes, frambozen en zelfs fuchsia.

Kies je voor een nude lippenstift, ga dan voor eentje in dezelfde kleur als je… tepels. Ja, je leest het goed: je tepels. Ze zijn meestal twee tinten donkerder dan je huid. Makkelijk, toch?

Heb je een porseleinen huid? Dan zijn discrete tinten de beste keuze voor jou.

Welke lippenstift kopen?

 

/

Gebruinde huid

Als jouw huid het hele jaar door een gebruinde tint heeft, kan je voor zonnige lippenstiften gaan. Helder rood, koraal of fuchsia; durf te experimenteren. Kleuren zoals koper en oranje zorgen ervoor dat je er nog beter uit zal zien dan dat je al doet. Aan de andere kant vermijd je best donkere tinten zoals donkerpaars of bordeauxrood. Je kiest best ook niet voor een matte lippenstift.

Welke lippenstift kopen?

/

Getaande en zwarte huid

Als je een getaande huid hebt, kies dan voor tinten met een warme ondertoon. Alle varianten van rood met een warme ondertoon staan je waarschijnlijk super. En als je een heel matte of zwarte huid hebt, kies dan voor donkere kleuren. Durf met jouw teint bruine, bordeaux en paarsachtige kleuren. Probeer ook eens een ombré lip, je zal verrast zijn door het resultaat. 

Welke lippenstift kopen?

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook Karlie Kloss wordt het gezicht van Estée Lauder.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Kat Von D, Lippenstift, Teint.