Van de Monet expo tot Toetanchamon: 7 must do’s tijdens de kerstvakantie
©

Van de Monet expo tot Toetanchamon: 7 must do’s tijdens de kerstvakantie

Leestijd: 3 min

De tweede week van de kerstvakantie is ingezet en je zoekt inspiratie om erop uit te trekken? Marie Claire to the rescue. De leukste expo's om te bezichtigen, outlets om kaal te plukken of hotels om uit te testen tijdens 'the most wonderful time of the year' op een rijtje.

/

1. Claude Monet, The Immersive Experience

Sinds begin november kan je het œuvre van ‘s werelds bekendste impressionist Claude Monet voor je ogen tot leven zien komen in de Brusselse Horta galerij. Dankzij de virtual reality ervaring word je er letterlijk ondergedompeld in meer dan 300 meesterwerken van Monet.

“Claude Monet, The Immersive Experience” is een perfect huwelijk tussen kunst en technologie. Exhibition Hub, een Brussels bedrijf gespecialiseerd in de creatie en productie van immersieve tentoonstellingen, nodigt je uit op een unieke artistieke trip.

Antoine Porcher

Word jij graag naar Monets universum geteleporteerd? Nog tot 18 april kan je de expo bezoeken. Tickets en info, hier.

/

2. Go (outlet) shoppen

Ok, ‘winkelhieren’ mag dan wel verkozen zijn tot woord van het jaar, hoe spannend, gezellig en feestelijk is het om even je grenzen te verleggen om kerstcadeautjes te kiezen? Op 50 kilometer van Antwerpen bevindt zich McArthurGlen Designer Outlet Roosendaal.

De outlet shopping is helemaal aangekleed in kerstuniform met duizenden lampjes, kerstbomen en -kransen. Kortom, de ideale plek om stijlvolle inkopen te doen voor een onvergetelijke feestmaand. Op zoek naar een geschikte party outfit om oudjaar te vieren? Shop de mooiste look met 30 tot 70% korting.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Designer Outlet Roosendaal (@designeroutletroosendaal) le

Designer Outlet Roosendaal 
Rosada 70
4703 TB Roosendaal
Nederland

/

3. Tentoonstelling Smuk in modemuseum Hasselt

Modemuseum Hasselt zet decoratieve technieken in de haute couture en prêt-à-porter in het zonnetje. Van technologie, tot de savoir-faire van de Parijse ateliers. Borduursels, pluimen, parels, stenen, pailletten, schelpen en alle andere vormen van opsmuk. De tentoonstelling ‘Smuk’ maakt gebruik van historische stukken uit bijvoorbeeld de achttiende eeuw, maar ook van Patou, Lanvin, Dolce & Gabbana, Balmain en Mary Katrantzou.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Modemuseum Hasselt (@modemuseum_hasselt) le

De tentoonstelling kun je tot en met 8 maart in het Modemuseum Hasselt in Hasselt bezoeken.

/

4. Ellipsis expo in Antwerpen

Luxe gifting label Unsaid Library en Antwerpse artieste Louise Mertens werkten samen om erachter te komen hoe emoties kunnen worden vertaald in kunst. Unsaid Library bedacht ‘Ellipsis’ als een weergave van haar reis, symbool voor een hoopvol hart en het idee dat het leven niet begint of eindigt, maar doorgaat. Zowel liefde als verlies moeten worden gevierd, omdat de afsluiting van de ene fase het begin van een andere markeert. Unsaid Library is een platform dat de kracht van kwetsbaarheid en de vrijheid van meningsuiting wil vieren op verschillende creatieve manieren.

De kunstwerken, waaronder “Foolish or Free”, “In continuum”, “Eros” en “Loslaten is om …” onthullen verschillende emoties van een krachtig persoonlijk verhaal gedeeld door Louise Mertens. Vergelijkbaar met de reis van het creëren van de bestaande sieradencollecties, heeft Unsaid Library dit verhaal subtiel vastgelegd in een op maat gemaakt juweel, speciaal ontworpen voor Louise. Het is ook uitgebreid tot een limited edition-collectie.

De Ellipsis-tentoonstelling – die loopt van 25 november tot 12 januari – is een absolute aanrader. Je vindt ze aan de Burburestraat 20 in Antwerpen. Open elke donderdag tot zondag 13.00 – 18.00 uur.

/

5. Overnachten in het NH Collection Hotel Antwerp Centre

Zin om de kerstmarkt in Antwerpen te exploreren? Dat gaat een pak beter als je ter plaatse kunt overnachten. Op een steenworp van het Centraal Station is het NH Collection Antwerp Centre hotel de perfecte uitvalsbasis tijdens een bezoek aan de Scheldestad. Het volledig gerenoveerde hotel is uniek met haar binnentuin en balkontuinen. Je krijgt instant rust in de drukte van alledag. Op wandelafstand van onder andere het Centraal Station, de Zoo en de winkelstraat Meir zijn er boeiende activiteiten die jouw verblijf onvergetelijk maken.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par NH Collection (@nhcollection) le

Pelikaanstraat 84
2018 Antwerpen, België
Info en prijzen, hier.

/

6. Keith Harring in BOZAR, Brussel

Keith Haring was hét symbool van de New Yorkse tegencultuur van de jaren 1980 en creëerde bewustzijn door de straat als speelterrein te gebruiken. Haring was een meesterlijk tekenaar; mocht Madonna en Grace Jones tot zijn vriendenkring rekenen en verhuisde in de jaren 80 naar New York om de schilderwereld omver te blazen. Typerend voor zijn werk – in zwart-wit of levendige kleuren – zijn de uitermate herkenbare symbolen.

BOZAR blikt nog tot 19 april met een grote retrospectieve terug op het bewogen leven en werk van de Amerikaanse legende.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par BOZAR (@bozarbrussels) le

/

7. De Toetanchamon expo in Luik

Flashback naar 1922, want nog tot 31 mei 2020 kan je in het station Luik-Guillemins in de voetsporen treden van archeoloog Howard Carter en neerdalen naar de fascinerende graftombe van Toetanchamon voor het eerst in meer dan 3000 jaar. De meest mythische ontdekking in de geschiedenis van de archeologie.

Het futuristische treinstation doet dienst als het Oude Egypte van toen, waar er drie grafkamers met ongekende historische precisie en betrouwbaarheid opnieuw zijn gereconstrueerd. Talrijke uitzonderlijke antieke stukken, afkomstig uit internationale musea, worden tentoongesteld. Het is de meest ambitieuze tentoonstelling over dit onderwerp in België tot op heden.

Alle info via liegetourisme.be.

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Agenda, Expo, Kerstvakantie, To do.