Exclusief bij Marie-Claire: het Venetië van Gabrielle Chanel
© Pers

Exclusief bij Marie-Claire: het Venetië van Gabrielle Chanel

Door Charlotte Deprez & Aurélie Boffé
Leestijd: 1 min

In 1919 moet Gabrielle Chanel de moeilijkste periode van haar leven doorstaan: haar grote liefde Boy Capel sterft in een auto-ongeluk. Om voor afleiding te zorgen, nemen haar twee beste vriendinnen Misia en José Maria Sert haar mee naar Venetië.

Tijdens deze reis herleeft de ontwerpster en ontdekt ze bovendien één van haar grootste inspiratiebronnen. Voor de pigmenten van haar eerste lippenstift baseert ze zich trouwens op de schilderijen van Tintoret. De gouden tinten van de wandtapijten, de ornamenten en religieuze beelden zetten Gabriëlle aan om ze te gebruiken in haar accessoires, lederwaren en handtassen.

 

Lees ook: Inside Chanel, #21: Gabrielle, The Pursuit of Passion

 

In Venetië komt Gabrielle eindelijk weer tot rust. Zichtbaar ook, want op alle social events, waar ze zeer gewild is, tovert ze opnieuw een glimlach op haar gezicht. Overdag kan ze in haar strandpyjama genieten van de zon en het strand met haar vriendin Misia. Met haar nonchalante elegantie verleidt ze de Venetiaanse elite, waarin ze zich dan moeiteloos integreert.

Het is ook hier dat ze de danser Diaghilev ontmoet, waarmee ze later zeer goed bevriend wordt. Het was zij die in 1929 de begrafenis van de danser organiseerde op zijn favoriete eiland, San Michele, en zijn lichaam in een gondel naar zijn rustplaats vergezelde.

 

Marie Claire deelt exclusief met jou het filmpje Inside Chanel: Venice. Veel kijkplezier:

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Beauty, Chanel, Make-up.