PRIMEUR: Inside Chanel, #21: Gabrielle, The Pursuit of Passion
© Pers

PRIMEUR: Inside Chanel, #21: Gabrielle, The Pursuit of Passion

Leestijd: 1 min

Inside Chanel is een reeks kortfilms over de geschiedenis van het modehuis en de persoonlijkheid van haar oprichtster. Ter ere van Gabrielle Chanels verjaardag wordt morgen, 19 augustus, de 21ste aflevering Gabrielle, The Pursuit of Passion gelanceerd. Vandaag kan je op marieclaire.be de video in primeur al bekijken.

Zowel in haar dagelijkse leven als in haar creatief werk werd Gabrielle Chanel gedreven door een overweldigende passie. “Ik ben de enige vulkaan in Auvergne die niet uitgestorven is”, grapte ze wel eens. Dit uitbundig en gepassioneerd temperament kan samengevat worden in drie werkwoorden: seize, dare en create, oftewel grijpen, durven en creëren.

Seize omdat Gabrielle haar vrijheid met beide handen greep. Ze was de eerste vrouw die het korset achterwege liet en die zich kleedde in eenvoudige, luchtige stukken zoals de inmiddels onmisbare little black dress en het jasje in tweed dat haar handelsmerk zou worden.

Dare omdat Gabrielle niet bang was om de regels te breken. Ze durfde zwart dragen en ze bracht het revolutionaire parfum N°5 op de markt. De inmiddels iconische geur was het eerste parfum dat naar vrouwen rook en niet naar bloemen.

Create omdat Gabrielle een onophoudelijke drang voelde om te creëren. Ze had een passie voor vakmanschap en streefde naar perfectie: elk kledingstuk moest mooi ogen vanbinnen én vanbuiten, elk stuk stof moest perfect vallen en elke snit moest volmaakt zijn.

Gelukkige verjaardag Gabrielle!

De andere afleveringen van de serie kan je bekijken op www.inside.chanel.com

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Chanel, Gabrielle Chanel, Inside Chanel.