Zo’n tien jaar na de lancering van de eerste smart ring, komt Samsung met een eigen verise: de Galaxy Ring. Deze biedt een alternatief voor de veelbesproken – en bij celebrities geliefde – Oura ring. Wij pronkten een maand lang met de Galaxy Ring rond onze vinger en brengen verslag uit.

Een smart ring: iets voor jou?

Waarom zou je kiezen voor een smart ring? Heb je reeds een smartwatch, dan brengt de ring niet erg veel bij. Je smartwatch kan je hartslag en bloeddruk immers beter meten dan een ring. Bovendien beschikt de Galaxy Ring niet over features als GPS-tracking, muziekstreaming, mobiele betaalopties en andere app-integraties die een watch vaak wél biedt. Voor wie dus vooral sportieve prestaties wil tracken, blijft een smartwatch de beste optie.

Een van de grootste redenen om wél voor een ring te kiezen is het comfort. Zo weegt de Galaxy Ring slechts zo’n 2,5 gram, waardoor je hem gemakkelijk overdag én ‘s nachts kan dragen. Dit is vooral handig voor wie ook zijn slaap wil tracken. Een ander voordeel van de Galaxy Ring is het design. Zo haal je met een smart ring een subtielere wearable in huis die gemakkelijk te combineren valt met al je outfits – ook met de minder casual en meest stijlvolle stuks uit je garderobe. Daarenboven bedraagt de batterijduur tot wel zeven dagen, wat van de ring een low maintenance wearable maakt.

Belangrijke kanttekening: de Galaxy Ring werkt enkel met Android-smartphones. Heb je een iPhone, dan kijk je dus beter naar alternatieven, zoals de Oura-ring, al komt deze wel met een abonnementsformule.

Wat kan de Samsung Galaxy Ring allemaal?

De Galaxy Ring meet onder andere je hartslag, bloedzuurstofniveaus, slaapkwaliteit en stressniveaus. Deze data vind je vervolgens terug in de Samsung Health-app waar je terecht kan voor een uitgebreid gezondheidsrapport, samengesteld met behulp van Galaxy AI.

Verwacht je aan persoonlijke tips om meer te bewegen of beter te slapen. En dit gaat veel verder dan je activiteiten registreren. Zo analyseert Samsung Health samen met SmartThings je slaapomgeving, waarbij het factoren zoals temperatuur, vochtigheid, luchtkwaliteit en lichtintensiteit beoordeelt. Op basis hiervan ontvang je ‘s ochtends een ‘slaapomgevingsrapport’ dat je advies biedt over hoe je je slaapkamer kan optimaliseren. Maar dat is niet alles: met de mindfulness-tracker monitor je je stemmingen én krijg je advies over ademhalingsoefeningen en meditaties.

Hoeveel kost het?

Eerlijk: de Samsung Galaxy Ring is geen goedkoop gadget. Met een prijskaartje van €449 komt de smart ring in de buurt van de Dyson Airstrait-stijltang of The New York Shoulder-tas van DeMellier London. De ring is verkrijgbaar in drie kleuren (Titanium Black, Titanium Silver en Titanium Gold) en komt in elf verschillende maten (van maat 5 tot 15).

Of de Samsung Galaxy Ring de investering waard is? Dat hangt ervan af. Ben je op zoek naar een subtiele wearable waarmee je je dagelijkse activiteiten, welzijn en slaap kan tracken zonder dat je hier bij stil hoeft te staan? Dan ben je bij de Galaxy Ring aan het juiste adres. Je schuift hem om je vinger, hij trackt alles automatisch en je hoeft hem pas een week later weer op te laden. Wil je daarentegen meer nauwkeurige en diepgaande analyses van sportprestaties, muziek streamen, bellen of betalen met je pols? Opteer dan voor een smartwatch.

Lees ook: Is hojicha de betere variant van matcha?, De mooiste chrome espressomachines die matchen met je interieur, Wij gingen op wellness- en luxevakantie naar Zuid-Korea en ontdekten deze 12 unieke adressen.