Drie exclusieve vragen aan Armani’s nieuwe Global Makeup Artist
© Pers

Drie exclusieve vragen aan Armani’s nieuwe Global Makeup Artist

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

Hiromi Ueda is de nieuwe Global Makeup Artist bij Armani. Wat de Japanse visagiste gemeenschappelijk heeft met de Italiaanse modeontwerper? Beiden geloven ze dat make-up dient om natuurlijke schoonheid te versterken in plaats van te verbergen. 

Giorgio Armani staat bekend om eenvoud, elegantie en authenticiteit, of het nu gaat om mode, design, geuren of beauty. Dit geldt als de ideale synergie voor de Japanse visagiste Hiromi Ueda, bekend om haar natuurlijke en verfrissende beautylooks. In haar nieuwe functie zal Ueda de schoonheidsfilosofie van Armani belichamen, gericht op het tegemoetkomen aan de behoeften van gewone mensen door hun innerlijke en natuurlijke schoonheid te onthullen.

/

“Ik geloof dat echt zelfvertrouwen voortkomt uit het omarmen van je authentieke zelf”, zegt Udea. “Toen ik opgroeide in Japan kreeg ik het idee van innerlijke schoonheid en vriendelijkheid van jongs af aan met de paplepel ingegoten. Make-up is niet alleen een krachtig instrument voor zelfexpressie, het speelt ook een cruciale rol als het gaat om het vergroten van zelfvertrouwen. Het is de perfecte combinatie van innerlijke en uiterlijke schoonheid,” voegt Hiromi Ueda toe.

Wil je één van je beautytechnieken die je backstage hanteert, delen?

“Ik creëer vaak aangepaste lipkleuren en texturen door verschillende lipproducten op elkaar aan te brengen. Daarnaast vertrouw ik op spot concealing, waarbij ik precies één bepaald gebied camoufleer in plaats van meerdere lagen foundation aan te brengen. Deze techniek zorgt voor een natuurlijke look.”

Wat is het beste schoonheidsadvies dat je ooit hebt gekregen?

“Het meest waardevolle advies dat ik heb gekregen is dat ik het belang van het tijdig verwijderen van make-up moet respecteren en dat ik ook ’s nachts een consequente huidverzorgingsroutine moet aanhouden. Dit helpt om mijn huid op de lange termijn gezond te houden.”

Welke make-up trend vind je het spannendst voor 2024?

“Ik ben fan van ‘modern minimalisme’. De strakke, moeiteloze esthetiek evolueert voortdurend, met een nadruk op een ultraglanzende huid. Voor mij belichaamt ‘modern minimalisme’ een gevoel van ingetogen luxe, met subtiele maar verfijnde make-up. Denk aan perfect gevormde wenkbrauwen, subtiele highlights voor een lichte en luchtige uitstraling, glanzende lippen en elegante wimpers. Door deze elementen te combineren, ontstaat er een moeiteloos chique uitstraling.”

Lees ook: Droge huid door het koude weer: hoe herstellen en voorkomen?

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"