Dressing detox: zo doe je het
© Getty images/Mandadori portfolio

Dressing detox: zo doe je het

Leestijd: 1 min

De feestdagen zijn voorbij, de goede voornemens zijn gemaakt en 'detox' is het woord van het moment. En niet enkel je lichaam kan al eens baat hebben bij een detox, maar ook je kleerkast. Met deze vijf tips is je kleerkast binnen de kortste keren klaar voor het nieuwe seizoen!

1. De strijd tegen de klonen

Tien witte slips hebben is normaal. Een half dozijn identieke zwarte T-shirts kan ook nog. Maar als je beschikt over een hele verzameling rokken met zilverkleurige pailletten dan is er een probleem. Ook al zijn ze niet allemaal identiek: de ene is een kokerrok, de andere is een A-lijnrok, de ene komt tot net onder de knie, de andere tot net erboven,…je zal toch je moed bij elkaar moeten rapen en een selectie moeten maken. Enkel de stuks die je ook écht geregeld draagt mogen blijven.

2. Gedaan met eendagskleding

Eerlijk, hoeveel nooit gedragen impulsaankopen liggen ergens achter in je kleerkast te verkommeren? Ok, misschien heb je die rode leren broek of die adembenemende jurk met open rug een keer gedragen voor een speciale gelegenheid, maar het is moeilijk te zeggen dat je waar hebt gekregen voor je geld. Voor dit soort stuks zijn websites als Kapaza, 2dehands en Ebay uitgevonden. Wedden dat je er iemand anders heel blij mee kunt maken?

3. ‘Presentabel’ is een vereiste

Met verloop van tijd hebben de avonden op de dansvloer plaatsgemaakt voor avonden doorgebracht voor Netflix en daarmee is ook de hoop kleren, die je liefkozend ‘loungewear’ noemt, gegroeid. Maar heb je die vijf hoodies, zeven flanellen pyjama’s en tien paar wollen sokken echt allemaal nodig? Het antwoord is simpelweg ‘neen’. Één stuk van elke categorie is meer dan genoeg en investeer verder in kledij waarmee je ook echt onder de mensen durft te komen.

4. Geen plaats voor nostalgie

Die ene jurk uit 2013 zit je misschien nog altijd als gegoten en je beschouwt hem als je beste investering ooit, maar de mode verandert en je smaak gelukkig ook. Probeer niet te krampachtig vast te houden aan oude liefdes. Zo maak je plaats voor de trends van het moment en wie weet ook voor nieuwe favorieten.

5. Wat niet meer past vliegt uit je kast

De mens heeft de neiging om dingen bij te houden, ook als ze helemaal niet meer relevant zijn. Te groot, te klein, te versleten, te ouderwets? Als een kledingstuk niet meer past of als het niet meer bij je stijl past, dan is er geen enkele reden om het nog bij te houden. En neen, zo’n kledingstuk gaat zich na verloop van tijd niet op magische wijze aanpassen aan je lichaam of aan je smaak.

Bron: marieclaire.fr

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Detox, Dressing detox, Goede voornemens, Lenteschoonmaak, Lifestyle, Opruimen.