Dit zijn Emma Gelaudes highlights van de maand februari
© Emma Gelaude

Dit zijn Emma Gelaudes highlights van de maand februari

Leestijd: 2 min
Elke maand laat modeondernemer Emma Gelaude het licht schijnen op actuele topics. Een trend of video dat zij absoluut met je wil delen, een boek dat je zeker moet gelezen hebben of een persoonlijkheid die terecht een podiumplaats verdient.
Dit zijn Emma’s Highlights van de maand Februari.
Volg Emma op IG hier.

Woman: Virginie Viard

Het is ondertussen een week geleden dat de modewereld een icoon verloor. Karl Lagerfeld’s visie zal worden voortgezet door zijn rechterhand en studio chef, Virginie Viard. Het was zij die al sinds 1987 aan zijn zijde stond bij CHANEL als stagiaire en zo haar carrière begon. In ’92 ging ze mee met Lagerfeld naar Chloé om dan voorgoed samen naar CHANEL terug te keren en daar een prominente rol te spelen in het team van Karl. Naar het schijnt was zij ook één van de weinigen die hem mocht tutoyeren, oftewel aanspreken in de tu-vorm, wat heel amicaal is in het Frans.

Virginie Viard wordt artistiek directeur ‘fashion collection’ van het Franse modehuis, Eric Pfrunder artistiek directeur ‘fashion image’.

Photo : Virginie Viard by Karl Lagerfeld

/

Music: Solange

Terwijl ik dit schrijf, luister ik naar de tonen van haar eerste single sinds ‘A Seat At The Table’. Een video die ze enkele uren geleden online zette. Het jongere maar minstens zo getalenteerde zusje van Béyonce verspreidt de laatste weken en dagen continu kleine teasers van haar nieuwe album. Op BlackPlanet vind je sinds begin deze week een inspirerende selectie van beelden om je alvast in de mood te brengen.

Wordt vervolgd. En hopelijk snel.
www.blackplanet.com/solange

/

Quote: “it’s not about winning, it’s about not giving up”

Lady Gaga won een oscar voor ‘Best Original Song’ en sprak wijze woorden tijdens haar speech:
“If you’re at home, and you’re sitting on your couch, all I have to say is this is about hard work… I worked hard for a long time. It’s not about winning, it’s about not giving up. If you have a dream, fight for it”
/

App: Buycott

buycott app

Buycott.com werd gelanceerd om het bewustzijn te vergroten bij consumenten dat hun aankopen echte gevolgen hebben en ook zo de sociale verantwoordelijkheid van bedrijven aan te moedigen. Via de app die je kan downloaden op je smart phone, scan je een barcode van een product in de winkel en zie je instant of de producent ook dezelfde normen en waarden heeft als jou. Voorafgaand list je de Buycott-campagnes, onderwerpen en kwesties die je specifiek ondersteunt of waar je je tegen verzet, gaande van kinderarbeid over palmolie tot gelijkheid van LFGTBQ communities.
Download de app en shop bewust en ethisch. Weet wat je koopt, that’s the message!
/

Beauty : Red Eye Make-Up

Van alle oogschaduwkleuren zijn er weinigen zo intimiderend als rood. Het is immers a fine line tussen een red cherry eye shadow look en een ontstoken oog. Toch komen tal van designers & brands op de proppen met collecties van baksteenrood tot framboise. De rode tinten werken het makkelijkst op een donkerder type en wanneer je je outfit monochroom houdt, dus in dezelfde kleuren. Een rode eyeliner is het meest gewaagd waar dat een smokey eye het makkelijkst naturel en opbouwend kan aangebracht worden.
Proberen is de boodschap. Check @inesborgonjon video’s op haar Instagram voor meer info en tutorials.

Photo : @inesborgonjon for MAC Cosmetics
/

Video : Nike – Dream Crazier

Nike lanceerde enkele dagen geleden samen met Serena Williams een beklijvende video over gendergelijkheid en het harde parcours van vrouwen in de sportwereld.
“If we show emotion we’re called dramatic. If we want to play against men, we’re nuts. And if we dream of equal opportunity, delusional.
When we stand for something, we’re unhinged. When we’re too good there’s something wrong with us. And if we get angry, we’re hysterical, irrational, or just being crazy. Turns out, people said it was crazy for women to run marathons, box, dunk, coach an NBA team, compete in a hijab, land a double cork 1080, or ‘win 23 grand slams, have a baby, and then come back for more. It’s only crazy until you do it.”

En laat die laatste zin de belangrijkste zijn om deze maandelijks EMMA Highlights mee af te sluiten!
Meer highlights? Herlees Emma’s hoogtepunten van de maanden november, december en januari

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Emma Gelaude, Emma's highlights, Mode, Trends.