Emma Gelaude tipt: dit zijn de eerste trends van 2019
©

Emma Gelaude tipt: dit zijn de eerste trends van 2019

Leestijd: 2 min

In Emma’s Highlights laat modeondernemer en fashionista Emma Gelaude elke maand het licht schijnen op nieuwe en fascinerende topics. Een trend of ervaring die zij absoluut met je wil delen. Een persoonlijkheid die ook jij moet kennen of een product dat terecht een podiumplaats verdient. Dit was januari 2019 in de ogen van Miss Gelaude.

/

Fashion Trend : Klassieke kleuren 

Draag meer beige.
Het klinkt als het modeadvies van een brave schooljuffrouw. En toch is het 1 van de grootste hypes voor dit seizoen. We grijpen terug naar de klassieke tinten en hullen onszelf in tijdloze silhouetten. Misschien ook wel te interpreteren als een duidelijke boodschap; ga niet zomaar in op trends maar koop/draag waar jij je goed in/bij voelt en dus jaren plezier van zal hebben.

Sloan Laurits

Cesar Casier’s Barcelona Dress
www.cesarcasier.com
/

Beauty Product: CHANEL’s Chance Eau Tendre


De derde generatie van de CHANEL Chance familie is een feit. Chance Eau Tendre, gecreëerd door ‘le nez de CHANEL’ Olivier Polge is een romantische geur met exotische jasmijn tinten en rozenblaadjes voor een ultra vrouwelijk resultaat. Het oorspronkelijke Chance de CHANEL parfum werd gelanceerd in 2002 en samengesteld door de vader, Jacques Polge die aan het hoofd stond van Les Parfums de CHANEL van ’78 tot 2015.

Chanel

/

Place: Atelier 2 by Natan 

Op een mooie plein hartje Brussel is het nieuwe atelier van Natan geopend. Het is de plek waar de couturiers van het Belgische modemerk verzamelen en werken aan unieke items en special requests. Elke donderdag zijn de deuren geopend voor het publiek en kan je zelf een kijkje nemen achter de schermen van het creëren van een modecollectie.

Natan

/

Woman: Greta Thunberg

Ze is het Zweedse meisje verantwoordelijk voor de ‘klimaatspijbelaars’. De term gegeven aan de jongeren die steevast elke donderdag (én ook op niet schooldagen) verzamelen om hun ongenoegen te uiten over hoe de politiek (niet) omgaat met de klimaatcrisis. Omdat ze het niet serieus nemen. Niet dit probleem, niet deze jongeren. En wat doe je dan, als je de wereld ziet vergaan als 15 jarige, en de ene (minimale) doelstelling na de andere wordt afgeketst en je toekomst smelt letterlijk weg voor je ogen. Dan kom je op straat. Groot gelijk.
We hebben concreet nog een 12 jaar volgens het IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) om zaken om te draaien. Wat zijn jouw plannen op donderdag?

Instagram

/

Quote

Our house is on fire. I am here to say, our house is on fire.”
Een deel van Greta Thunberg’s speech gisteren op het World Economic Forum in Genève. Spijkers met koppen.
“Adults keep saying: “We owe it to the young people to give them hope.” But I don’t want your hope. I don’t want you to be hopeful. I want you to panic. I want you to feel the fear I feel every day. And then I want you to act. I want you to act as you would in a crisis. I want you to act as if our house is on fire. Because it is.”

/

Boek: Intimiteit – Paul Verhaeghe


Volgens Paul Verhaeghe, Gents Klinisch Psycholoog, berust intimiteit in de eerste plaats op de relatie met jezelf en pas daarna op een relatie met anderen. De verhouding tot ons eigen lichaam legt ook de basis voor onze mentale en lichamelijke gezondheid. Een uiterst relevant boek, zeker de dag van vandaag waar die verhouding helaas gekenmerkt wordt door schaamte, veroorzaakt door de overtuiging dat we nooit mooi en gezond genoeg zijn.
Must read.
intimiteit Paul Verhaeghe

Intimiteit, Paul Verhaeghe


Uitgegeven bij De Bezige Bij (2018)

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Emma Gelaude, Mode, Trends.