Dit zijn de Belgen op de ‘Forbes 30 under 30 Europe’-lijst van 2021
© Corentin Leroux

Dit zijn de Belgen op de ‘Forbes 30 under 30 Europe’-lijst van 2021

Door Esther Marneffe
Leestijd: 2 min

Maar liefst vier Belgen werden dit jaar vereerd met een plekje op de 'Europese Forbes 30 under 30'-lijst. De lijst duidt dertig veelbelovende personen onder de dertig aan in tien verschillende categorieën. Maak hier alvast kennis met onze vier talenten van eigen bodem.

De zesde editie van Forbes 30 under 30 Europe verzamelde 300 visionairs uit 32 Europese landen. Deze lijst wordt jaarlijks opgesteld door het Amerikaans zakenmagazine Forbes en heeft heel wat aanzien. Het magazine zet enkele jonge, beloftevolle personen in de spotlight die elk uitblinken in hun eigen veld van expertise. Zo bestaat er een aparte lijst voor Amerika, Azië, Europa en Afrika. De Europese lijst is opgedeeld in tien categorieën, waarin elk 30 kandidaten uitgekozen worden door een jury die verschilt per categorie. Maak hieronder kennis met de vier Belgen die het tot op de lijst schopten.

/
1. Marie Pierra Kakoma

Categorie Entertainment

Lous And The Yakuza is de artiestennaam van de Belgisch-Congolese Marie Pierra Kakoma. Vanuit Brussel maakt de 24-jarige franse pop en r&b-muziek. Ze behandelt thema’s van eenzaamheid en rassen tot verschillende andere complexe emoties. De zangeres vertrouwde aan Forbes toe dat “de vlucht van haar familie naar België tijdens de oorlog in Congo in de jaren negentig haar gevormd heeft”, en dit weerspiegelt zich in haar muziek.

Lous and the Yakuza heeft haar grootste fanbase in België en Frankrijk, maar ook in Zuid-Afrika, Duitsland en Italië is de artieste niet onbekend. Haar debuut album Gore, dat ze maakte in samenwerking met de Spaanse producer El Guincho,  kwam uit in oktober 2020. In het aprilnummer van Marie Claire lees je nu een uitgebreid interview met deze Belgische trots!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door LOUSITA CASH 💸 (@lousandtheyakuza)

/

2. Jacob Claerhout

Categorie Finance

De 25-jarige Jacob Claerhout woont ondertussen in Parijs, maar is oorspronkelijk afkomstig uit ons land. Hij behaalde een master in wetenschap en management aan de KU Leuven. In juni 2020 richtte hij zijn eigen bedrijf, Merit, op. Merit is een beleggingsplatform waar aspirantbeleggers ervaring kunnen opdoen en feedback krijgen. Het doel van het platform is om beleggen en risicokapitaal toegankelijker te maken. Als lid van de LGBTQI+-gemeenschap wil Clearhout de beleggingswereld een beetje diverser maken.

/
3. Jeroen Poels

Categorie Social Impact

Antwerpenaar Jeroen Poels is 26 jaar en staat op de 30 under 30 lijst in de categorie Social Impact. Poels begon aan een opleiding aan de Karel de Grote hogeschool, maar ruilde in 2012 zijn scholing vroegtijdig in voor ervaring op de werkvloer. Toen stampte hij zijn onderneming Deltaworx ook uit de grond. Het bedrijf helpt jonge mensen aan jobs zodat ze hun CV en vaardigheden kunnen opbouwen. Tot nu toe regelde het bedrijfje al 115.000 banen voor 880 klanten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jeroen Poels (@jeroen_poels)

/
4. Ludovic Ampe

Categorie Science & Healthcare

Ludovic Ampe is 29 jaar en afkomstig van Brussel. Hij is medeoprichter van Neuroventis.care, een bedrijf dat apps maakt om neurologische aandoeningen op te sporen. Dit kan gaan van migraine tot epilepsie. Meer dan 9.000 patiënten gebruiken de apps van het bedrijf. Het platform is ondertussen goedgekeurd als medisch hulpmiddel in Europa. Zijn droommentor zou Barack Obama zijn, vertelt Ampe aan Forbes.

Vond je dit interessant? Lees dan ook: Onderzoek toont aan: thuiswerken zorgt voor gebrek aan positieve feedbackDeze ondernemende verpleegster jaagt modedroom na in tijden van coronaBelg haalt minder geluk uit het werk door de coronacrisis

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: 30 under 30, Forbes, Lous and the yakuza.