Welk gezichtsmasker past het best bij jouw huidtype?
© Glossier

Welk gezichtsmasker past het best bij jouw huidtype?

Door Margo Verhasselt
Leestijd: 2 min

Voor de verzorging van de huid zijn regelmatige gezichtsmaskers essentieel, vooral in de winter. Deze cocooning-sessies zijn ook dé perfecte gelegenheid om voor jezelf te zorgen. Benieuwd naar welk masker het best bij jouw huid past? We helpen je op weg.

Hoe werkt een masker op de huid?

Een gezichtsmasker is een behandeling voor huidproblemen. Het is geconcentreerd in actieve bestanddelen en vergemakkelijkt het herstel van de hydrolipidenfilm, ofwel: de beschermende film die het volledige huidoppervlak bedekt. Het huidoppervlak is bedekt met een emulsie van water en vet die een beschermende barrière vormt en de huid soepeler maakt.

Lees ook: Ga stralend het nieuwe jaar in met deze make-uptips van de pro’s

Een gezichtsmasker moet in een dikke laag worden aangebracht, waarbij de oogcontouren worden vermeden. Opdat de actieve bestanddelen goed zouden indringen, moet het product over het algemeen 15 tot 20 minuten worden aangebracht. Voor een optimale doeltreffendheid moet één masker per week worden aangebracht. Er zijn echter geen vaste regels en het komt erop aan te weten wanneer de huid het nodig heeft. Maar alles hangt een beetje af van welk masker je gebruikt én je huidtype.

/

Wat zijn de verschillende soorten gezichtsmaskers?

Er zijn verschillende soorten maskers. Romige maskers, bijvoorbeeld, zijn geschikt voor alle huidtypes en zijn ideaal voor gebruik in de winter. Ze dienen om de huid te verzachten en te voeden. Het gelmasker daarentegen heeft een smeltende en frisse textuur, waardoor het een bondgenoot is van de vochtarme huid. Het herstelt de glans en kalmeert de huid. En dan hebben we nog de aardmaskers. Deze worden hoofdzakelijk samengesteld uit klei en zijn bedoeld voor de vette huid. Ze helpen mee-eters te bestrijden en kunnen worden aangebracht op de T-zone als je een gemengde huid hebt.

Wat moet je doen voordat je een masker aanbrengt?

Voordat je een gezichtsmasker aanbrengt, is het belangrijk dat je je huid reinigt, die vrij moet zijn van alle onzuiverheden. Neem ook de tijd om de huid zachtjes te scrubben. Dit zal de werking van het masker optimaliseren en de vernieuwing van de huid vergemakkelijken.

Kies een masker op basis van je huidtype

Een vochtinbrengend masker voedt de opperhuid diep en het is belangrijk er een te kiezen met lipiden en vochtinbrengende actieve bestanddelen, zoals hyaluronzuur. Het moet ook vette actieve bestanddelen bevatten zoals karitéboter of avocado, die de bovenste huidlaag voeden. De droge en gevoelige huid heeft een gezichtsmasker nodig dat verrijkt is met bloemenwater of thermaal water.

/

Gemengde huid? Kies voor multi-masking

Als je een gemengde huid hebt, is multi-masking iets voor jou. Het reguleert de talgafscheiding en hydrateert de opperhuid diepgaand. Kies een behandeling die de T-zone matteert. Het is de bedoeling dat de huid gezuiverd wordt en het evenwicht hersteld wordt. Idealiter met vette ingrediënten, zoals plantaardige oliën of klei.

Lees ook: Cava, champagne of prosecco? Een handleiding in de verschillende soorten bubbels

Een groen kleimasker voor een vette huid

Als je iemand bent met een vette huid, gebruik je best een groen kleimasker. Het zal overtollig talg reguleren en absorberen terwijl het de huid zuivert. Zorg ervoor dat je kiest voor eentje dat vochtinbrengende bestanddelen bevat, zodat je gezicht niet uitdroogt. En als je mee-eters hebt, gebruik dan witte klei of zink maskers.

Dit zijn de favoriete maskers van de redactie:

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.