Volle wenkbrauwen: iets voor jou? Dit zijn de nieuwste technieken
© perfecte wenkbrauwen

Volle wenkbrauwen: iets voor jou? Dit zijn de nieuwste technieken

Leestijd: 4 min

Tegenwoordig kun je natuurlijke dikke wenkbrauwen perfect nabootsten door gebruik te maken van slimme technieken en de juiste maquillage. ‘Microblading’ en de ‘6D’ methode zijn technieken waarvan tien jaar geleden nog geen sprake was. Ze maken komaf met gekunstelde wenkbrauwtatoeages. Maar ook met gewone make-up kan je wonderen verrichten.

Wenkbrauwen zeggen meer over je uitstraling dan je denkt. In het theater en de opera behoren ze tot de meest geaccentueerde zone van het gezicht. Ze kunnen jouw blik boos of net onschuldig maken.

Geven jouw afhangende wenkbrauwen een trieste indruk? Met een epilatie ingreep kan je jouw gezicht vrolijker maken. Een mooie boog op de juiste plaats lift je oogleden en maakt je blik minder vermoeid. Niet voor niets dat de wenkbrauwproducten op de markt maar liefst met 30 procent stegen, vertelt Maxime Finaz de Villaine ons, marketing directeur bij L’Oréal Paris in Frankrijk. 

Toch is het vaak is je natuurlijke wenkbrauwvorm die je het beste staat. Kate Moss bijvoorbeeld heeft amper wenkbrauwen maar daar komt ze prima mee weg. Cara Delevigne beschikt dan weer over flinke borstels die toch perfect bij haar gezicht aansluiten. Toch kan moeder natuur hier en daar een handje hulp gebruiken om net iets meer volume, een meer uitgesproken boog of een intensere kleur te geven.

#1. Verzorg haar vorm

Het epileren laat je best over aan een specialist. Je kunt hiervoor terecht in een wenkbrauwatelier of een ‘Browbar’ of bij een schoonheidsspecialiste die zich hierin specialiseert. Vrouwen dromen meestal van hoge wenkbrauwen die mooi zijn afgelijnd maar met een lage haarinplanting dat is niet altijd mogelijk. Een specialiste weet raad en houdt rekening met de vorm van je eigen wenkbrauw, zodat het resultaat er natuurlijk blijft uitzien. Een subtiele aanpassing kan al een groot verschil maken. Een klein boogje aan het uiteinde bijvoorbeeld lift je oog en bezorgt je een open en jongere blik. Wanneer je rechte lijnen afrondt, verzacht je je gelaatstrekken en maak je je blik minder streng.

De meest populaire wenkbrauwvormen ter wereld zijn ‘gebogen’ (de vorm die we het meest op Instagram tegen komen), recht (populair in Korea), zeer behaard en extra opgekamd (populair in Californië), of klassiek: natuurlijk en verzorgd (universeel).

Lees verder op de volgende pagina >>>

/

#2. Doe eens een wenkbrauw kuur

Er bestaan verzorgende formules die de haren versterken en voeden op basis van arganolie, keratine, soja proteïnen en arginine. Ook deze dragen een steentje bij en bezorgen je vollere wenkbrauwen en meer wimpers na een kuur. Je zal versteld zijn van het resultaat.

Full Lash Serum van Shiseido, € 39,96, Brow This Way van Rimmel, € 6,99 (vier tinten). Sérum pour les cils van Acticill, €125, actibeauty.com. Base Nourrissante Browvo! van Benefit, €30,81.

Twee-in-één potloden. Met borstel: Brow Artist Xpert van L’Oréal Paris, € 10,99 (acht tinten). Crayon Sourcils van Clarins, € 16,90 (drie tinten). En met een highlighter: Brow Duo Sculpt van Bourjois, € 10,49 (drie tinten)

#3. Ga regelmatig op onderhoud

Epileer minstens één keer per maand, liefst zelfs vaker als je de vorm intact wil houden. Gebruik liefst een pincet uit staal, zoals de Tweezerman. Hardnekkige haartje kun je weghalen met hars.

#4. Laat ze ademen 

Wanneer je haren het hard te verduren krijgen vallen ze uit. Verzorg je wimpers en wenkbrauwen door ze elke avond te ontschminken. “Hoe meer de poriën verstopt zitten onder make-up, hoe meer je riskeert de haren te verliezen. Ze moeten kunnen ademen tijdens de nacht.“ adviseert Elsa Durrens. Ze raadt iedereen aan het advies van haar grootmoeder te volgen en tweemaal per week, voor het slapen gaan, een druppel castorolie op de wenkbrauwen en de wimpers te kammen met behulp van een schone mascara of wenkbrauwborstel.

Lees verder op de volgende pagina >>>

/

#5. Gebruik aangepaste make-up

Gebruik een potlood voor een meer afgetekend en grafisch effect: kies voor een scherpe punt en een zo droog mogelijke textuur, zo teken je subtiel ‘valse’ haartjes bij. Poeders kleuren de wenkbrauwen met een schaduw in, het effect is meer natuurlijk en minder grafisch dan dat van een potlood, en heel makkelijk toe te passen voor een leek. Een gel-crème, houdt een beetje het midden tussen de andere twee en zorgt voor een gesofisticeerd effect, je gebruikt het net zoals een potlood.

Klik hier door naar de shopping voor de gepaste producten!

#6. Kies een tint

Je wenkbrauwen bleken is af te raden, je ziet het soms op de catwalk maar in het echte leven begin je daar beter niet aan. Wat bijkleuren kan wel. Je kan je wenkbrauwen laten verven indien ze te licht zijn of grijs van kleur. Kies voor een zo licht mogelijke kleur om een kunstmatig effect te voorkomen. Het effect houdt 4 tot 6 weken.

#7. Ga voor microblading voor een langhoudend make-up effect

Marie Claire testte de microblading techniek uit en het resultaat was best verbluffend. Aan de hand van een metalliek stylo met ultrafijne naalden worden heel fijne haartjes bij getatoeërd op de huid. Het resultaat oogt zeer natuurlijk en is mooi en smaakvol, niet te vergelijken met de traditionele tatoeagetechnieken. Eerst wordt je gezicht opgemeten, de vorm bepaald en in inkt aangebracht op je huid. Tot slot moet je 1,5 uur rekenen voor het microbladen zelf. Je ervaart een prikkeling die niet pijnlijk is. Tien dagen later is het gewenste resultaat te zien. En na 5 weken moet je het pigment nog een keer laten fixeren. Nadien ben je tot een jaar gesteld. Hier lees je het resultaat.

www.microblading.be in Aalst.

www.maxelle.eu, Maxelle, wake up with make-up in Schoten

www.eyelight.be, in Waterloo

Door Maryse Lèbre, Fabienne Lagoarde en Laura de Coninck

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: 6D methode, Dikke wenkbrauwen, Epileren, Microblading, Wenkbrauw make-up, Wenkbrauwen.