Het beauty verdict: microblading
© Shutterstock

Het beauty verdict: microblading

Door Anouk Van Gestel, bewerking Emma Verbeke
Leestijd: 2 min

Zouden we wel, zouden we niet... We hebben lang getwijfeld, maar uiteindelijk hebben we het toch gedaan: microblading. Al een tijdje hip in celeb- en beautyland, is deze semi-permanente dermopigmentatietechniek dé oplossing voor al wie van nature geen mooie, volle wenkbrauwen heeft of te vaak met een pincet aan de slag is geweest.

Het concept

Microblading is de moderne versie van een oude Aziatische tatoeëertechniek. Het is een vorm van semi-permanente make-up waarbij de haren van de wenkbrauwen één voor één bijgetekend worden. Het effect is simpelweg verbluffend en blijft zes maanden tot een jaar zichtbaar.

Geïntrigeerd heb ik mezelf opgegeven als proefkonijn. Net als vele vrouwen heb ik te vaak naar een pincet gegrepen. Resultaat: megafijne wenkbrauwen met hier en daar ontbrekende haren. Al tien jaar lang zit er niets anders op dan elke ochtend bij te tekenen met potlood en poeder. Het resultaat is niet slecht, maar het is vervelend om het elke dag te moeten herhalen en helaas niet zwembadproof.

De eerste sessie

Aangekomen op de afspraak, maak ik kennis met Soad Boujraf, een jonge vrouw die haar carrière als manager opgaf om zich in het microbladingavontuur te storten. Na een opleiding van Rebecca Chung richtte ze Eyelight op.

Soad ontvangt ons in een ongelooflijk nette ruimte waar een relaxte sfeer heerst. Een must. Ze begint met het uitleggen van de techniek , vraagt naar de verwachtingen en bereidt zich voor op de behandeling. Bedekt met een hygiënische short, latex handschoenen en een mondmasker begint ze aan haar taak. “Ik hou rekening met de vorm en de mimiek van het gezicht bij het tekenen van de wenkbrauwen. Het is belangrijk om de specifieke karaktertrekken van het gezicht te respecteren voor een optimaal en natuurlijk resultaat”, verduidelijkt Soad.

Halverwege de sessie slaat de schrik even toe, maar er zit niets anders op dan Soad het volste vertrouwen te geven. Na een omvangrijke tekensessie gaat ze over tot actie. De huid rond mijn wenkbrauwen wordt gedesinfecteerd en de haren stuk voor stuk met een minuscule naald en scalpel met natuurlijk pigment getatoeëerd.

Het doet absoluut geen pijn, het geeft enkel een tintelend gevoel. Na een halfuur is het afgelopen. Wanneer ik in de spiegel kijk, ben ik even in shock. De wenkbrauwen zijn prachtig, maar heel opvallend. De twijfel slaat toe, was dit de verkeerde beslissing?

Soad vertelt: “Je ziet het werkelijke resultaat pas na vier weken. Na zes weken wordt een tweede sessie voorzien om even bij te werken. Tien dagen lang is het verboden om te gaan zwemmen, in de sauna te gaan of jezelf bloot te stellen aan de zon. Het aanbrengen van vaseline is een must, zodat de huid gehydrateerd blijft en er geen korsten verschijnen.”

Angry bird

Ik blijf staren in elke spiegel die ik voorbijloop. Het is even wennen, maar de eerste reacties zijn positief. De volgende dag sta ik op en kijk ik in de spiegel: ik zie niet langer wenkbrauwen, maar een zwarte boog die over mijn gezicht loopt. Mijn dochter geeft me meteen een nieuwe naam: Angry bird. Ik durf amper naar buiten te gaan.

Op de informatiebrief van Soad staat: ‘Maak je geen zorgen. De eerste twee dagen zal het effect te opvallend zijn, de kleur zal verkeerd zijn… Geloof me, binnenkort is alles beter’. Gelukkig sprak ze de waarheid. Drie dagen later zijn mijn wenkbrauwen prachtig.

Voor wie?

Microblading is voor iedereen die niet gelukkig is met haar wenkbrauwen: te fijn, te licht van kleur, slechte vorm… Het is ook een perfecte behandeling voor vrouwen die door chemotherapie of alopecia hun haren verloren zijn.

De prijs?

Microblading kost 300 euro voor de eerste sessie en 50 euro voor het retoucheren. Het resultaat is een half jaar tot een jaar zichtbaar. Alles hangt af van de gekozen kleur. Lichte kleuren blijven immers minder lang zichtbaar. Als je je wenkbrauwen opnieuw wil laten microbladen, betaal je 80 euro.

Ons verdict

Denk je aan microblading, maar heb je twijfels? Stop dan nu met piekeren en boek een afspraak. Twee maanden na de behandeling gaat iedereen akkoord dat het een echt succes is. En ’s ochtends geen gedoe meer met wenkbrauwpotloden!

Microblading door Soad Boujraf kan bij EYELIGHT, Chaussée de Waterloo 1443, 1180 Brussel (Ukkel), 0477/85.22.42, info@eyelight.be.

Meer weten over wenkbrauwen? Je leest er alles over in het juninummer van Marie Claire (nu in de krantenwinkel).

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Brussel, Eyelight, Microblading, Wenkbrauwen.