Deze nieuwe winkels in Antwerpen wil je gezien hebben
© Xandres

Deze nieuwe winkels in Antwerpen wil je gezien hebben

Leestijd: 1 min

Antwerpen is een paar nieuwe winkels rijker. Wij zetten er drie op een rij.

/

1. IWC

Deze week opende de Zwitserse luxe horlogefabrikant IWC Schaffhausen zijn eerste Belgische boetiek in Antwerpen in samenwerking met Juwelier Haesevoets. De winkel werd ingericht door de eigen architecten van IWC en belichaamt met zachte, beige tinten en donkere accenten in hout het typische elegante design waar het merk bekend voor staat. Zowel de limited edition items van IWC als de huidige collecties zijn te koop in Antwerpen.

Schuttershofstraat 9C, 2000 Antwerpen, meer info op de website

/

2. Xandres

De winkel van het Belgische modemerk Xandres in de Huidevettersstraat is niet nieuw, maar kreeg recent zo’n indrukwekkende make-over dat het zeker een plaats in dit overzicht verdient. De 350 vierkante meter grote flagship store straalt met de lange witte gordijnen, moderne gouden rekken, warme parketvloer, ruime paskamers en knusse hoekjes een luxueuze sfeer uit die de kleurrijke collecties eindelijk echt tot hun recht laten komen. De fluïde cilinders delen de ruimte onder en zorgen voor overzicht en rust.

Daarnaast staat ook technologie centraal. Van elk stuk hangen slechts twee maten in de winkel om het geheel niet te druk te maken, maar via digitale kiosken vraag je makkelijk een andere maat op. Ja kan via een app ook je favoriete items scannen tijdens het rondwandelen, waarna de verkopers alles voor jou verzamelen. Tot slot besloot het Belgische merk om de Xandres Gold collectie, de lijn voor vrouwen met een maatje meer, niet meer in een aparte winkel te verkopen, maar ook in dit filiaal op te nemen. “We kiezen niet meer voor een opdeling, maar gaan voor één groot Xandres-merk waarin alle maten, van 34 tot 56, beschikbaar zijn”, aldus brand manager Didier Van den Bosch.

Als laatste extra is in deze winkel ook de gloednieuwe ICONIC-lijn te koop, een high-end capsulecollectie die met 12 stuks inzet op tijdloze schoonheid.

Huidevettersstraat 21, 2000 Antwerpen, meer info op de website

/

3. Peaufiné

De Antwerpse nicheparfumerie Necessities, dat opgericht werd in 1985, breidt uit met een gloednieuwe skincareboetiek Peaufiné. De naam Peaufiné is perfect gekozen: in het Frans betekent Peaufiné tot in de puntjes verzorgd, verfijnd en opgedirkt. En dat is waar de boetiek voor wil staan: ze willen het mooiste in mensen naar boven halen, met zorg, expertise en service. Verwennerij en schoonheid gaan er hand in hand.

De merken werden met zorgvuldigheid, doeltreffendheid en exclusiviteit gekozen. In de Scandinavische-Japanse geïnspireerde rekken liggen producten van o.a. Paula’s Choice, Buly 1803, Diptyque en het Belgische Delbôve. Man, vrouw, jong en oud: voor iedereen is er wat te vinden. Schoonheid heeft geen gender of leeftijd zeggen ze bij Peaufiné. En dat kunnen we alleen maar beamen.

Peaufiné, Steenhouwersvest 27 in Antwerpen, meer info op de website.

Lees ook: Is Antwerpen nog steeds dé modestad van België? & Onze 27 favoriete winkels in Antwerpen.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Antwerpen, Luxe winkels.