Deze indrukwekkende appartementen hadden vroeger een heel andere bestemming
© Sotheby's International Realty

Deze indrukwekkende appartementen hadden vroeger een heel andere bestemming

Door Lisa Aelvoet
Leestijd: 1 min

We zijn met steeds meer in ons land. Panden zoals oude fabrieken of ziekenhuizen ombouwen tot woningen - oftewel herbestemmen - is niet alleen een manier om meer woonruimte te creëren maar levert ook unieke resultaten op. Neem een kijkje in drie bijzondere appartementen.

Lees ook: Kleur in je interieur: zo kies je de juiste tint

/

Op een boogschoot van het Jubelpark werden de voormalige papierfabriek Pelletier en de vroegere bureaus van persagentschap Belga omgetoverd tot een complex met twintig volledig gerenoveerde appartementen in loftstijl.

Meer informatie over dit pand vind je hier.

/

Het Rode Kruis-ziekenhuis dat sinds 1905 het Brugmannplein in Elsene flankeert, is een statig gebouw in art-decostijl. Het pand werd een aantal jaren geleden omgevormd tot een appartementencomplex. De bewoners kunnen er genieten van een gemeenschappelijke zwembad, jacuzzi, sauna, stoombad en fitnessruimte.

Meer info over dit pand vind je hier.

/

In het centrum van Sint-Genesius-Rode, bij Brussel, werd een oude bioscoop omgebouwd tot een loft van zo’n 300 m². De hoge plafonds en ramen zorgen voor veel lichtinval en zijn een knipoog naar de vroegere bestemming van het pand.

Meer info over dit pand vind je hier.

Lees meer: Architectuur: deze iconische huizen in België moét je gezien hebben, Hier koop je de mooiste droogbloemen in België, 7 nieuwe koffietafelboeken voor op je salontafel.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >