Hier koop je de mooiste droogbloemen in België
© Naomi Wouters

Hier koop je de mooiste droogbloemen in België

Door Naomi Wouters
Leestijd: 2 min

De lente hangt in de lucht, hoog tijd om jezelf te verwennen met een bos droogbloemen! Ze zijn hip en hebben bovendien geen nood aan verzorging. Geweldig, niet? We lijsten de fijnste adresjes in ons land op.

/

Pollen Atelier

Aurélie, de oprichtster van Pollen Atelier, geniet ervan om te experimenteren met bloemen en haar creativiteit te uiten in haar boeketten. Je kan haar droogbloemen in haar winkel in Brussel of online kopen.

Amerikaansestraat 85, 1050 Elsene – pollenatelier.be

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Aurélie (@pollen.atelier)

/

LOTS Flower Art

Breng je home office alvast in de lentesfeer met de kleurrijke en hippe bloemencombinaties van Lieselot. Instant een zonsondergang-op-tropische-bestemming-gevoel in huis! Je kan haar bloemen zowel in haar winkel in Erpe-Mere als op haar webshop verkrijgen.

Gentsesteenweg 278 A, 9420 Erpe-Mere – lotsflowerart.be

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht dat is gedeeld door @lots_flower_art

/

Drogue

Hoog en wild of liever een meer bescheiden boeket? Een vintage Dash ton als vaas? Allemaal mogelijk in deze nieuwe, verslavende droogbloemenwinkel in hartje Leuven. Laat je verrassen door de winkel of bestel online.

Pensstraat 4, 3000 Leuven – mirte.be

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Drogue (@drogue.leuven)

/

Les généreuses

De eigenares van deze winkel, Caroline, heeft een passie voor het combineren van verschillende kleuren, vormen, texturen en motieven uit de plantenwereld. Ze teelt haar bloemen biologisch op haar akker aan de rand van Anderlecht. Nadien plukt en droogt ze haar bloemen handmatig. Het resultaat? Prachtige boeketten, enkel online verkrijgbaar.

lesgenereuses.be

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Les Généreuses (@les_genereuses)

/

Damme Florals

Damme Florals heeft een gigantisch aanbod aan droogbloemen, een regenboog aan opties om te combineren. Zo hebben we het graag! En: heel uniek, elk boeketje is handgemaakt. Je kan de boeketten zowel in hun winkel kopen als online.

Stoomtuigstraat 9, 8830 Hooglede – gedroogdebloemen.be

/

Sauvages – Fleurs et Boutures

Chloé, de eigenares van de winkel, droogt de bloemen in haar atelier. Voor haar prachtige boeketten gebruikt ze lokale bloemen, zonder toevoeging van chemische- of kleurstoffen. Hou de Instagram van Sauvages – Fleurs et Boutures in het oog voor (tijdelijke) verkooppunten of verkoopacties.

Wielemans Ceuppenslaan, 1190 Vorst –instagram.com/sauvages_fleurs.et.boutures

/

Ginger Flower

Elodie, de eigenares van Ginger Flower, heeft een hart voor bloemen en de natuur. Alle bloemen zijn lokaal, seizoensgebonden, geproduceerd zonder pesticiden en met de hand geplukt. Het seizoen voor verse bloemen begint pas in mei, daarom biedt de bloemiste tijdens de wintermaanden droogboeketten aan op haar webshop. Ze stelt 30 boeketten samen per week, dus snel zijn is de boodschap! Bestellen kan enkel online.

gingerflower.be

/

Belle d’Avalane

Last but not least, de duurzame droogbloemen of hippe flowerboxen van Belle d’Avalane in Antwerpen. Combineer bijvoorbeeld lila, felgele droogbloemen met oranje pampasgras, want less is a bore! Breng de winkel een bezoekje of shop je favoriete combinaties online.

Nationalestraat 71, 2000 Antwerpen – avalane.freshportal.nl

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Belle d’Avalane (@avalaneflowers)

Lees meer Marie Claire op: Picknicken was nog nooit zó lekker met deze 5 recepten, Deze kamerplanten wil je dit jaar in huis halen, Binnenkijker: smalste huis in Londen staat te koop voor 1,1 miljoen euro

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Decoratie, Droogbloemen, Lente.