Weekendtip: Café Tobor in de winterserre van Design Museum Gent
© Jorn Urbain

Weekendtip: Café Tobor in de winterserre van Design Museum Gent

Leestijd: 1 min

Heb je nog geen plannen gemaakt voor het weekend? Dan is het tijd voor een trip naar het Design Museum in Gent. Sinds 27 oktober is Coeur Catering neergestreken in de futuristische winterserre van het museum met het pop-upconcept Café Tobor.

Het Gentse designmuseum is een van de vele interessante musea die de Arteveldestad rijk is. In het Design Museum vind je een grote collectie Belgisch en internationaal design. Vanaf 27 oktober gaat hun nieuwste tentoonstelling, Hello, robot. van start. Ter gelegenheid van de expo slaat het museum de handen ineen met Coeur Catering, die het pop-upconcept Café Tobor zal verzorgen.

Hello, robot. is een futuristische expositie over de rol van robots in ons leven. In de tentoonstelling kan je verschillende objecten zoals sociale robots, computergames en industriële robots aanschouwen. Het pronkstuk van de expo? De originele R2-D2 uit de populaire Star Wars films. De tentoonstelling is verspreid over vier zalen, waarin je telkens een deel van het verhaal kan bekijken.

Café Tobor vormt de finishing touch van de tentoonstelling Hello, robot. Het pop-upconcept is opgericht in de gezellige, futuristische winterserre van het museum. In Café Tobor legt Coeur Catering het accent op koffie, lokale producten en food pairing. Je kan er verschillende hartige lekkernijen en zoete desserts proeven samen met een zelfgebrand kopje koffie van barista Pieter Mortier.

Design Museum Gent

Jorn Urbain

Je kan dit unieke concept nog bezoeken tot midden april 2018. Het Design Museum Gent ligt ook in het hart van het historisch centrum en is dus de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de stad.

Café Tobor, Design Museum Gent. Jan Breydelstraat 5, 9000 Gent, open van donderdag t.e.m. zondag tussen 11 en 18 uur, www.designmuseumgent.be.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Café Tobor, Design Museum Gent, Gent, Robot.