De schoonheidsgeheimen van Ashley Graham
© Getty Images

De schoonheidsgeheimen van Ashley Graham

Leestijd: 1 min

Acupunctuursessies, rozenwater en op een bankje zitten met de voeten in het gras: het Amerikaanse topmodel Ashley Graham vertelt over de producten in haar badkamerkast, schoonheidsroutines en beautyrituelen.

Om hoe laat sta je op?

“Om 6.30 uur, om mezelf wat tijd te geven voordat de kinderen wakker worden. Ik probeer niet op mijn telefoon te kijken. Ik drink een koffie, bid en ga een halfuur naar de sportschool.”

Kom je wel eens de deur uit zonder make-up?

“Als moeder ben ik de hele dag druk bezig, maar ik wil me wel graag mooi voelen. Ik neem vijf minuten de tijd om mijn ogen meer te laten spreken met de hulp van een wimperkruller en breng een beetje concealer en foundation van Revlon aan.”

Hou je van sport?

“Als je in twee jaar tijd drie kinderen hebt gekregen, is het lastig om weer te beginnen met sporten. Mijn coach laat me met gewichten trainen en we zijn begonnen met cardio. Ik hou ook van yoga.”

Hoe verzorg je je huid?

“Mijn gezichtsspecialiste in New York, Mzia, is een ware magiër. Elke drie weken breng ik twee uur bij haar door voor een reiniging, lichttherapie en laserbehandeling. Ik vertrek altijd met een huid zo zacht als die van een baby. Daarnaast ben ik een fan van de acupunctuur-facelift, om mijn gezicht te verstevigen. Een zachte methode die ik verkies boven botox en fillers. Het is zeer effectief als je het regelmatig doet. Thuis gebruik ik mijn gua sha: die geeft mijn huid een stralende gloed.”

Wat is kenmerkend voor je schoonheidsroutine?

“Ik breng mijn mascara aan vanaf de binnenste ooghoek en gebruik de punt om de ruimte tussen de wimpers op te vullen, waardoor er een cate-eye-effect ontstaat zoals bij een eyeliner.”

Heb je een beautyobsessie?

“Rozenwater, dat ik voortdurend op mijn gezicht spray.”

Is er een gewoonte waar je graag vanaf wil?

“Mijn liplijn tekenen met een potlood voordat ik ontbijt.”

Hoe ontspan je?

“In de tuin achter mijn huis in New Jersey heb ik een bankje met uitzicht op hoge bomen. Ik zit daar vaak, met mijn voeten in het gras, en adem de frisse lucht in.”

Wat zijn de geuren uit je kindertijd?

“De kamperfoelie die rond de brievenbus groeit.”

Gebruik je parfum?

“Ik ben dol op parfum. Op dit moment ben ik geobsedeerd door de parfumlijn van Kayali, een merk dat is gecreëerd door Mona Kattan, de zus van Huda Kattan, de medeoprichtster van Huda Beauty.”

Welke waarden wil je meegeven aan je kinderen?

“Behandel mensen zoals je zelf behandeld wil worden.”

Lees ook: De schoonheidsgeheimen van Sydney Sweeney

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"