De redactie test: de celebrity dagcrème
© Pers

De redactie test: de celebrity dagcrème

Leestijd: 2 min

De lijst van beroemdheden die hun eigen beauty – en skincaremerk lanceren, wordt alsmaar langer. Wij testten vier dagcrèmes, gemaakt door megasterren.

/

The Fluid Cream van Beau Domaine, € 190 voor 50 ml.

Getest door Marie Geukens, eindredactrice

★★★☆☆

Waarom getest? “In het najaar van 2022 lanceerde acteur Brad Pitt Beau Domaine. Zijn wijnmakerij Chateau Miraval in de Provence inspireerde hem tot het creëren van huidverzorgingsproducten op basis van antioxidanten, met slow-ageing eigenschappen van druiven. De gendervrije lijn zonder veel franjes bestaat uit een reiniging, een serum en twee crèmes.”

Minpunten: “Ik moet wennen aan de mannelijke geur van hout, rook en wijn. De verpakking, gemaakt uit plastic en hout, oogt verzorgd maar is niet echt ecologisch verantwoord. Een ander minpunt: de crème bevat geen zonbeschermingsfactor. En dan heb je nog het prijskaartje. Een volledig ritueel kost zo’n € 540.”

Goedgekeurd? “De lijntjes – volop aanwezig rond mijn mond – zijn niet verminderd, maar er kwamen geen nieuwe bij tijdens de testperiode. De rimpels die er waren, werden niet dieper. Het slow-ageing effect werkt dus.”

/

Barrier Restore Cream van Rhode Skin, € 30 voor 50 ml.

Getest door Kim De Craene, beauty director

★★★☆☆

Waarom getest? “Alles wat het Amerikaanse model Hailey Bieber doet, wordt op gejuich onthaald. Ook haar verzorgingslijn Rhode Skin krijgt lovende kritieken. Voor haar kalmerende, herstellende en hydraterende dagcrème gebruikt ze açaí, niacinamide, squalaan en peptiden, bijzondere ingrediënten waar ik heel benieuwd naar ben.”

Minpunten? “De eerste dagen lijk ik wel een puber: mijn gezicht staat vol puistjes. Misschien moet mijn huid gewoon wennen aan de ingrediënten, of heb ik te veel van het product gebruikt? Gelukkig verdwijnen de rode vlekken en bultjes na verloop van tijd.”

Goedgekeurd?  “Vind ik het de beste of meest hydraterende dagcrème die ik ooit heb gebruikt? Nee, maar hij doet zijn werk door mijn huid verfrist te houden doorheen de dag. Maar de crème is eerlijk gezegd niet baanbrekend of uniek.”

/

Humidifying Face Cream van Humanrace, € 54,99 voor 62 ml.

Getest door Timon Van Mechelen, hoofdredacteur

★★★☆☆

Waarom getest? “Pharrell Williams lijkt geen dag ouder te worden en schrijft dat toe aan zijn skincarelijn die hij ontwikkelde in samenwerking met dermatologe Elena Jones die hem al 20 jaar behandelt. Ook niet onbelangrijk is dat de producten geurloos, vegan en duurzaam zijn.”

Minpunten? “Ik vind het spijtig dat het potje niet luchtdicht is. Het is niet alleen onhygiënisch om steeds met je vingers product te nemen, lucht zorgt er ook voor dat de ingrediënten zoals sneeuwpaddenstoel en squalaan minder effectief worden.”

Goedgekeurd? “In tegenstelling tot andere vochtinbrengende crèmes is deze Face Cream niet te vettig. Mijn huid voelt al na een paar dagen soepeler en gehydrateerder aan. Bovendien zorgt hij voor een mooie natuurlijke glow, alsof ik net een rondje gejogd hebt. Geen bron van Pharrells eeuwige jeugd, maar zeker een fijne dagcrème die doet wat hij moet doen.”

/

Face Moisturizer van Kylie Skin, € 31,99 voor 52 ml.

Getest door Malvine Sevrin, chef digital FR

★★★☆☆

Waarom getest? “Kylie Jenner, het jongste zusje van Kim Kardashian, introduceerde haar huidverzorgingsmerk in 2019, dat al snel één van de best verkopende merken in de VS werd. Deze moisturizer zou één van haar favorieten zijn.”

Minpunten? “De lichte crème met olievrije formule hydrateert de huid, dankzij ingrediënten als karitéboter en glycerine. Hij is perfect voor mijn vette huid, maar niet geschikt voor acnegevoelige types. De crème is voornamelijk gericht op hydratatie en biedt geen specifieke behandeling voor fijne lijntjess en oneffenheden. Ik vind het ook jammer dat er geen SPF in zit.”

Goedgekeurd? “De textuur van de crème is aangenaam, licht en laat geen vettig laagje achter op de huid. Ik gebruik hem graag ’s ochtends als basis voor mijn make-up, omdat hij mijn huid een zachte finish geeft. ‘s Avonds geef ik de voorkeur aan een rijke en voedende crème voor een intensieve hydratatie tijdens het slapen.”

Lees ook: De redactie van Marie Claire test: de beste rode lippenstiften

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Dagcrème, Skincare.