‘De Rachel’ maakt een grote comeback
© Getty Images

‘De Rachel’ maakt een grote comeback

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

De Rachel, één van de meest iconische kaspels uit de geschiedenis, is terug. De coupe die we dit voorjaar overal zien, is geïnspireerd op het kapsel dat Jennifer Aniston droeg in de jaren '90, toen ze de hoofdrol speelde als Rachel Green in de serie Friends. Dit moet je weten over de moderne versie van deze klassieker.

/

De girl next door-haarstijl van Rachel Green leidde in 1994 tot een wereldwijde rage: vrouwen lieten massaal hun lokken in luchtige laagjes knippen. De originele Rachel werd legendarisch omdat iedereen uitgekeken was op de ruige no makeup, no hair hair– grungetrend. Rachel Green was het tegenovergestelde van grunge. Ze had een écht kapsel dat duidelijk geknipt en gestyled was. De snit paste bij veel vrouwen: hij was gewaagd en pittig, en je kon je beschadigde punten wegwerken, zonder volledig de schaar in je haar te moeten zetten.

Lees ook: De leukste zonnebrillen voor deze lente

/

Brigitte meets Rachel

Meer dan 25 jaar sinds zijn debuut blijft de Rachel geliefd. Maar in plaats van de originele coupe te kopiëren, krijgen we dit seizoen een hele reeks moderne updates gezien zoals de Butterfly Cut, de Wolf Cut, de Octopus Cut, de Midi Flick, de Curve Cut en de C Shape Cut. Een populaire snit is de Sachel, een combinatie van de Shag en de Rachel, en de Brachel, een mix van Brigitte Bardot’s pony uit de jaren 60 met Rachel Green’s dikke lagen uit de jaren 90. De moderne versies van de Rachel worden nog steeds gekenmerkt door de laagjes, maar zijn iets minder hoekig en geometrisch. De laagjes zijn zachter en afgestemd op ieders haartype en textuur.

Moeiteloos

Ondanks de populariteit verklaarde Aniston in verschillende interviews dat ze een hekel had aan het kapsel, omdat het moeilijk te onderhouden was zonder de hulp van een kapper. Anno 2023 gaan we voor zachtheid, persoonlijkheid én gemak. Je laat je lokken aan de lucht drogen voor een moeiteloos en natuurlijk resultaat, of  je gaat  voor een blow out à la de supermodels uit de jaren 90. Om extra volume en krullen toe te voegen, heb je een degelijke – hete – haarborstel, krullers en stijltang nodig.  Afwerken en pluisjes wegwerken doe je met een spray.

Deze producten heb je nodig

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Celebhaar, Haar, Kapseltrends, Rachel Green.